Yozgat Belediyesi, yöresel yemeklerinden olan 'arabaşı' ve 'parmak çöreğini' Türk Patent Enstitüsü'nden (TPE) patentini alarak resmen tescilletti. Daha önce 'desti kebabı'nı tescilleten Belediye Başkanı Yusuf Başer "Bilindiği gibi her yörenin kendine has farklılıkları, kültürü, mutfağı ve yemekleri var. Değişik gelenek ve görenekleri var. Yozgat'ında kendine has bir çok güzellikleri bulunuyor. Bu güzelliklerin de başında ilimize ait yöresel yemekler geliyor. Daha önce desti kebabını tescillemiştik. Şimdi ise arabaşı ve parmak çöreğini tescillettik" dedi. Arabaşı'nın farklı illerde de yapıldığına değinen Başer "Bizim bu yemeklerimiz farklı illerde de yapılıyor ve bazı illerimiz bizim bu yemeklerimize sahip çıkıyor. Ancak bu yemeklerin patenti ve belgesini biz aldık. En güzel arabaşı yemeği Yozgat'ta yapılıyor. Parmak çörek ise sadece Yozgat'ta üretiliyor" diye konuştu.