Odun ateşinde çay geleneği sürüyor

Bursa'nın dağ köylüleri meşe odunuyla yakılan ateşte demlenen çayın lezzetinin tüple demlenen çayda olmadığını söylüyor

Giriş Tarihi: 14.3.2014
Bursa'nın Harmancık, Keles, Büyükorhan ve Mustafakemalpaşa ilçelerine bağlı birçok dağ köyündeki kahvehanelerde, çaylar hâlâ odun ateşinde demlenmeye devam ediyor. Özel yapılmış küçük kazanlarda özellikle meşe odunuyla demlenen çaydan vazgeçemeyen köylüler, köylerindeki kahvehanelere mutfak tüpüyle yanan ocak istemediklerini belirtiyor. Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Çiviliçam köyü muhtarı Feyzullah Deniz, bu geleneğin köylerinde çok uzun yıllardır sürdüğünü ve başka şekillerde demlenen çayı içemediklerini belirterek, "Biz köyümüz kahvehanesinde mutfak tüpüyle yanan çay ocağı istemeyiz. Olsa da zaten içemeyiz" dedi.

HEM EKONOMİK HEM LEZZETLİ

Köydeki kahvehaneyi işleten Kamil Temel ise meşe odunu ateşinde çay demlemenin köylerinde gelenek haline geldiğini, ateşte demlenen çayın lezzetinin bir başka güzel olduğunu ifade etti. Temel, "Kahvehanedeki ocağımızda kullanacağımız odunları köyün yakınındaki ormandan temin ediyoruz. bunun için herhangi bir masrafımız olmuyor. Oysa bugün bir büyük mutfak tüpü 65-70 lira civarında, bu gelenek hem çok lezzetli hem de çok ekonomik" dedi.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Odun ateşinde çay geleneği sürüyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN