Bursa
Yeşil Ev, haziranda iki gün sürecek yemek festivaline ev sahipliği yapacak. Osmanlı, Balkan, Kafkasya, Akdeniz, Karadeniz, Çecen, Gürcü mutfağına ait 200 çeşit yemek ve 50'ye yakın tatlı çeşidinin tanılatılacağı festivalde yemek ve tatlı yapmanın püf noktaları anlatılacak. Fast Food kültürüne alternatif olarak Yeşil Ev'i kurduklarını söyleyen işletmeci İnci Polat , genç kuşaklarını mutfak kültüründen uzaklaşmalarını üzüntü ile izlediklerini ifade etti. Perşembe günleri akşam saatlerinde mahalleli kadın ve erkeklere 1.5 saat yemek yapmanın incelikleri ve kullanılacak malzemenin temini konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldığını söyleyen kurs hocası İffet Karaca ise lezzetli yemek yapmak için öncelikle günlük malzeme kullanılması gerektiğini kaydetti. Bursa ve yöresinde kaybolan yemek çeşitlerini gün yüzüne çıkarmak için köylerde ki yaşlılarla görüştüklerini söyleyen Karaca, Çerkez Mantısı'nı bu yolla bulduklarını söyledi.