2020 MasterChef Türkiye'de bugün yayınlanan son bölümde Mehmet, Danilo ve Somer Şef yarışmacılardan Kuşkonmazlı Risotto yemeği yapmalarını istedi. Bu kapsamda yarışmayı takip edenler de bu yemeği yapmak ve sevdiklerine sunmak isteyerek Kuşkonmazlı Risotto tarifi ile ilgili olarak Kuşkonmazlı Risotto nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorusuna yanıt arıyor. Peki, Kuşkonmazlı Risotto nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar…
KUŞKONMAZLI RİSOTTO TARİFİ: MASTERCHEF KUŞKONMAZLI RİSOTTO NASIL YAPILIR, GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?
MALZEMELER
- 5 adet kuşkonmaz taze
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım adet soğan, orta boy, ince küp doğranmış
- 1 diş sarımsak, ince doğranmış
- 1 su bardağı arborio pirinci
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
- 2,5 su bardağı su, kaynar
- 1 adet Et Suyu Bulyon
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı parmesan, rendelenmiş
KUŞKONMAZLI RISOTTO NASIL YAPILIR?
- Kuşkonmazların kenarlarını bıçak yardımıyla temizleyin, kılçıklarını alın. Tuzlu kaynar suda 30 saniye haşlayın ve buzlu suya alın. Küçük doğrayıp kenara alın.
- Zeytinyağını tencerede ısıtın, soğanları ekleyip yumuşayana dek kavurun, sarımsakları ekleyip renk almasına izin vermeden kavurun.
- Pirinçleri ekleyin, 2 dakika kavurduktan sonra sirkeli suyu ekleyip buharlaşana dek kavurun. Ateşi azaltıp et suyunu birer kepçe olmak üzere ekleyip sürekli karıştırın, çektikçe ekleyin.
- Pirinçler yumuşayıp nişastalarını salınca altını kapatın, kuşkonmaz, tereyağı ve parmesanı ekleyip karıştırın.
- Üzerine kuşkonmaz koyup, parmesan serperek servis edin.