Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Mete Horozoğlu

Mete Horozoğlu, 11 Ekim 1975’te Ankara’da doğdu.

İlkokul, ortaokul ve liseyi Ankara'da okuyan Horozoğlu, 2001'de Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

2001-2003 yılları arasında Tiyatro Anadolu'da oyuncu olarak çalıştı.

2002 yılında İstanbul'a yerleştikten sonra birçok televizyon ve sinema projelerinde yer aldı.

2003-2004 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, 2004-2005 sezonunda Çığır Sahnesi Oyuncuları'nda ve 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında Semaver Kumpanya başta olmak üzere birçok tiyatroda çalıştı.

Horozoğlu, 2009 yılında gösterimde olan 'Nefes: Vatan Sağolsun' adlı sinema filminde canlandırdığı Mete Yüzbaşı karakteriyle büyük ilgi topladı.
Ulusal çapta tanınmasını sağlayan Yanık Koza dizisine rağmen Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisindeki Soner karakteri ile şöhreti daha da arttı.

Ünlü oyuncu, 22 Haziran 2011'de reklamcı sevgilisi Elif ile dünya evine girdi. Çiftin 2012'de Ali adında bir oğulları oldu.

Horozoğlu şimdilerde, yeni başlayacak olan 'Kayıp' dizisinde rol almaya hazırlanıyor.

Filmografisi
Taş Mektep (2012)
Hititya: Madalyonun Sırrı (2012)
Açlığa Doymak (2012) – Eyüp
Kurtuluş Son Durak (2012) – Nejat
Öyle Bir Geçer Zaman ki (2010-2013) – Soner
Vay Arkadaş (2010) – Dildo
Kavşak (2010) – Tamer
Bitmeyen Şarkı (2010)
Nefes: Vatan Sağolsun (2009) - Mete Yüzbaşı
Hesaplaşma (2009) – Ozan
The Wackness (2008) - Seslendirme
Kalpsiz Adam (2008) - Bülent
Eksik Etek (2007)
Arthur ile Minimoylar (2006) – Seslendirme
Yedi Günah, Yedi Tepe, Bir Metropol (2005)
Yanık Koza (2005) – Semih
Yalancı Karım (2005) – Faruk
Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (2005) - Memur Çığırtkan
Dolunay (2005) – Ünal
Şeytan Ayrıntıda Gizlidir (2004) - Dr. Mümtaz
Taşı Sıksam Suyunu Çıkarırım (2004)
Kalp Gözü (2004)
Kampüsistan (2003) – Erdem

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları
Cam (oyun) : Levent Kazak - Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu
Semaver ve Kumpanya : Sait Faik Abasıyanık\Yavuz Pekman - Semaver Kumpanya
Chamaco : Abel Gonzales Melo - Semaver Kumpanya
Anadolar : Muzaffer İzgü - Çığır Sahnesi Oyuncuları
Ben Ruhi Bey Nasılım : Edip Cansever - İstanbul Devlet Tiyatrosu
Yaban (oyu) : Yakup Kadri Karaosmanoğlu - İstanbul Devlet Tiyatrosu
Fırtına (oyun) : William Shakespeare - Tiyatro Anadolu
Bay Windermann ve Kumdakçılar : Max Frisch - Tiyatro Anadolu
Keşanlı Ali Destanı : Haldun Taner - Tiyatro Anadolu

HABERLER Mete Horozoğlu ile ilgili tüm haberlere, sabah.com.tr’ye eklenen son dakika haber ve gelişmelerine 7/24 bu başlık altından ulaşabilirsiniz. Toplam 10 Mete Horozoğlu haberi sayfamızda bulunuyor.
BİZE ULAŞIN