Midesine düşkün olanlar için baharın gelmesi doğanın yanı sıra sofraların da renklenmesini müjdeler. Besinleri mevsiminde tüketmenin sağlık açısından faydalı olduğunu da hesaba katarsak, baharın önemi daha da artar. İşte kış boyunca bize baharı özleten, baharı dört gözle bekleten mevsimlik besinler:
Çilek: Yalnızca adını duymak bile ağzınızı sulandırmaya yetiyor değil mi? İster üzerine pudra şekeri serpin, isterseniz de sade haliyle tüketin. Ama mevsimi geçmeden çilek yemeyi ihmal etmeyin.
Kuzu eti: : Bahar, kuzu etinin en güzel zamanıdır. Hatta Hıdırellez'de taze kuzu eti yemek bir adet haline gelmiştir. İster mevsim sebzeleriyle pişirin, ister pirzola olarak tüketin.
Domates: Malum, artık 12 ay domates bulabiliyoruz. Ama yine de hormonsuz, mis gibi kokan, sofralarda 'yancı' olarak değil de baş aktörlerden biri olabilecek lezzetteki domatesler için doğru mevsim bahar ortaları.
Enginar: Baharın müjdecilerinden enginar, sağlığa faydalarıyla öne çıksa da, maharetli bir aşçının elinde harika bir zeytinyağlı yemeğe veya enginarlı pilava dönüşebilir.
Tatlı bezelye: Marketlerde yaprak bezelye veya sultani bezelye adıyla da bulabilirsiniz. Kabuğuyla tüketilebilen bu bezelye türü; çiğ haliyle salataya katabilir, buharda haşlanabilir, kendi başına veya zeytinyağlı bir yemekte kullanılabilir.