Bayramlık satır köfte (6 kişilik)
Yapılışı: Kurban etini çok keskin bir bıçakla ya da satırla kıyarak kıyma haline getirin ve rendelenmiş soğanı, bir kabın içinde karıştırın. İçine bol rendelenmiş sarımsağı ve baharatları ekleyip karıştırın. Şekil verip tepsiye dizin ve isterseniz üzerine bolca rendelenmiş domatesi ekleyin. Biberleri de uzun ince kesip üzerine dizin, zeytinyağını dökün. Daha sonra kızdırılmış fırında 200 derecede 30 dakika pişmeye bırakın. Izgarada ya da tavada da pişirilebilir. Fırından alıp sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler:
6 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
500 gram kemiksiz kurban eti
1 soğan
4 sivri biber
***
Et sandviç (4 kişilik)
Yapılışı: Kurban etini iki gün bekletin ve terbiye edin. İnce dövülmüş kemiksiz eti zeytinyağı, biberiye ve kekik karışımında en az 2 saat bekletin. Bu arada patlıcanları bıçakla ezin, tereyağını eritip üzerine ekleyin ve ezerek karıştırın. İçine ezilmiş sarımsakları koyup karıştırın. Közlenmiş kırmızı biberileri bıçakla kıyıp içine ekleyin. Bu karışımı kızarmış ekmeklerin üzerine sürün. Terbiyede beklemiş eti ızgarada ya da tavada pişirip, üzerine koyun ve servis tabaklarına yerleştirip sofraya alın.
Malzemeler:
6 dilim ince dövülmüş kurban eti
1 çorba kaşığı kekik ve biberiye
1 adet közlenmiş patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet közlenmiş kırmızı biber
6 sandviç ekmeği
***
Limon soslu kavurma (4 kişilik)
Yapılışı: Kuzu kuşbaşını bir tencerenin içinde kendi suyu ile kavurmaya başlayın. İçine baharatları, istenirse bir soğanın rendelenip çıkarılmış suyunu ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kuyruk yağını da ilave edip yaklaşık 10 dakika kavurun. Bu arada limon suyunu son anda içine ekleyip baharatla da tatlandırın ve sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler:
l 600 gram yağlı kuzu eti kuşbaşı
1 limonun suyu
20 gram kuyruk yağı
Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber
6 dal maydanoz