KORUYUCU KALKANLAR
C vitamini yönünden zengin yiyecekler; turunçgiller, yeşil sebzeler, domates, çilek, kuşburnu, maydanoz, karalahana, şalgam yaprağı, asma yaprağı, yeşil sivribiber, karnabahar mide kanserine karşı korur.
Armut, elma, muz, incir, barbunya, kırmızı ve yeşil mercimek, badem, yer fıstığı, ceviz kestane, kepek ekmeği, tam mısır unu gibi lifli besinler tüketmeye özen gösterin.
Yeşil çay içeriğindeki antioksidanlarla kansere karşı koruma sağlar. Günde 2 bardak yeşil çay içmeniz midenizi korumada etkili olacaktır.
Çilekte, kirazda bulunan bileşenler özellikle mide kanserlerinden korumada yardımcı olur.
Sarımsak, tahıllar, lahana, bürüksel lahanası, brokoli de bulunan fenolik asitler kanserojen maddelerin etkisi azaltır ve korur.
Salam, sucuk ve bazı pastırmalardan uzak durmak gerekir. Beklemiş ya da iyi saklanamamış hazır gıdalardan uzak durmalıyız.
Sağlıklı mide için tütsülenmiş yiyeceklerden ve turşulardan uzak durmak gerekir.
Kaynak: Takvim