CEVİZ: Hafızayı güçlendiren besinlerin başında ceviz geliyor. Ceviz, fındık ve fıstık sinirleri kuvvetlendirici özelliğe sahip.
SÜT ÜRÜNLERİ: İçerdiği protein sayesinde odaklanma ve hafızayı geliştirir. Beyin hücrelerine fayda sağlar.
HAVUÇ: Beyin metabolizmasını canlandırarak, hatırlama yeteneği üzerinde arttırıcı özelliğe sahip.
NAR: İçerisindeki vitaminler sayesinde hafıza üzerinde etkili oluyor. Nar suyu uzun süreli, güçlü bir hafızaya sebep olmakta.
BALIK: Bunama ve Alzheimer hastalığı riskini azaltmak için düzenli olarak balık tüketmek önemlidir.
ISPANAK: Beyne ve diğer organlara oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin sentezine yardımcı olur. Güçlü bir hafıza için ıspanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeleri günlük beslenmenize ekleyebilirsiniz.
KURUYEMİŞLER: Kabak çekirdeği ve ay çekirdeğinde bulunan mineraller, kavrama yeteneğini geliştirerek uykusuzluğa iyi gelir. Daha net bir düşünce akışına yardımcı olur.
KEPEKLİ TAHILLAR: B6, B12 vitaminleri ve folik asit içeren esmer pirinç, kepek ekmeği ve yulaf gibi kepekli tahıllar belleği korurken konsantrasyonu arttırır.
YEŞİL ÇAY: Düzenli olarak yeşil çay içmek vücudunuzdaki kolesterolü ve homosistein miktarını azaltarak beyin fonksiyonlarının korumasına katkıda bulunur.
YUMURTA: A, B, B12 ve D vitaminleri bakımından zengin yumurta, beynin hafızayla ilgili bölümünün gelişmesine yardımcı olur.
Kaynak: Takvim