Ekmek güne başlamak için mükemmel bir üründür. Direkt fırından da çıksa, kızartılıp tüketilse de kahvaltının başrolüdür. Ancak her insanın her ekmeği tüketmesi mümkün değil.
Malzemeler:
- 1 su bardağının dörtte biri kadar kızartılmış ceviz
- Yarım çay kaşığı vanilya esansı
- 3 çay kaşığı kanola yağı
- 1 su bardağının dörtte biri kadar elma suyu
- 1 bardak ezilmiş muz
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı glütensiz un
Nasıl yapılır:
- Tarife başlamadan önce fırınınızı önce 180 derecelik sıcaklıkta bir süre ısıtın.
- Ekmek tavasını, ekmeğin yapışmaması için hafif bir şekilde yağlayın.
- Geniş bir kasenin içerisinde tuz, kabartma tozu ve unu karıştırın.
- Farklı bir kasenin içerinde muz ve diğer malzemeleri karıştırın. Cevizleri de bu karışımın içerisine ilave edin ve karışımı ekmek tavasının üzerine dökün. Tuz, kabartma tozu ve un üçlüsünü de ekmek tavasının üzerine ilave edin.
- Önceden ısıttığınız fırında 50 dakika kadar pişirin.
- 10 dakika kadar soğuması için bekleyin.
- Tavadan çıkartıp soğumasını bekledikten sonra tüketebilirsiniz.