Türkiye'nin en iyi haber sitesi

tuzun yol açtığı 5 hastalık!

Dünya Sağlık Örgütü, günlük tüketimini 5 gramla (1 çay kaşığı) sınırlarken, ülkemizde bu miktar 18 grama ulaşıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. , kararında tüketilen tuzun sinir sisteminin sağlıklı işlemesinden kan basıncının düzenlenmesine dek birçok faydası olduğunu, buna karşın günlük miktarın aşılması halinde kalp damar hastalıklarından hastalıklarına dek birçok ciddi soruna yol açabildiğini vurguluyor. Yemeklere tuz eklemeden de, yediğimiz besinlerden günde 5 gram tuz temin edebildiğimizi, yüksek oranda tuz içermesinden dolayı işlenmiş besinlerden kesinlikle uzak durmak gerektiğini belirten Dr. Özlem Bodur Yalçın, tuzun yol açtığı 5 hastalığı, tiroidi fazla çalışanların neden iyotsuz tuz tüketmesi gerektiğini anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.

Giriş Tarihi: 14.11.2019 14:48 Güncelleme Tarihi: 14.11.2019 15:55 ABONE OL
Fazla tuzun yol açtığı 5 hastalık!

HİPERTANSİYON

miktarda alınan sodyum yüksek kan basıncına neden oluyor ki inmelerin yüzde 62'sinden, kalp hastalıklarının da yüzde 49'undan yüksek kan basıncı sorumlu. Yapılan çalışmalar; yüksek oranda sodyum tüketen çocukların da hipertansiyona daha yatkın hale geldiğini ortaya koyuyor. Diyetle alınan tuzun 10 gramdan 5 grama düşürülmesi ile inme riski, kalp damar hastalıkları riski azalabiliyor.

ARKADAŞINA GÖNDER
Fazla tuzun yol açtığı 5 hastalık!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN