Alain Coumont seyahatte...

Giriş Tarihi: 12.3.2014

Uzun masaları, nefis kokulu ekmekleriyle ünlü Le Pen Quotidien restoranlarının Belçikalı şefi Alain Coumont için seyahat etmek hayatının vazgeçilmez bir parçası. Gittiği ülkelerde yeni lezzetler keşfeden Coumont, son keşiflerini Tatil SABAH'la paylaştı.

LEZZET DURAĞI
"Brüksel'de Unico isimli bir restoran ve şarap mağazasına gittim. Yemekler İtalyan füzyondu ve mutfak restoranın tam ortasında yer alıyordu. Restoranın sahibi de Türk bir kadındı ve mekanında muhteşem yemekler ve doğal şaraplar sunuyordu."

TARİF
"Son dönemde tuzda terbiye edilmiş herring (ringa) balığı hazırlamaya başladım. Taze olarak satın aldığım balıkları fileto olarak kesiyorum ve tuzlayarak üç gün bekletiyorum. Daha sonra parçaları sirke içerisinde bir dakika boyunca marine ediyorum. Yoğurt, mayonez ve dilimlenmiş soğandan oluşan, tuz ve sirke içerisinde bir saat boyunca beklemiş karışımı ekleyerek yemeye hazır hale getiriyorum."

ALIŞVERİŞ
"En son enteresan görünümlü bir fındık kıracağı satın aldım."

İDEAL TATİL
"İdeal tatilim, daha önce gitmediğim tarihi bir şehri gezmek olurdu. Müzeleri, eski binaları, bohem mahalleleri, yerel restoranları ve gıda pazarlarını gezmek listemi oluştururdu."

PLAN
"Yakında ilk kez Chicago'ya gideceğim. Daha sonra hem iş hem de gezme amaçlı olarak Tokyo'yu ve bazı Japon adalarını ziyaret edeceğim."
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Alain Coumont seyahatte...
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN