Ege'de yazın habercilerinden biri de Alaçatı Ot Festivali. Ne Ege otları ne de festival tutkunu biri değilim ama dinlenme, keyif yapma, SPA'da gün geçirme denince benim için akan sular duruyor. Bu yüzden festival sırasında kaldığım Biblos Beach Resort benim biçilmiş kaftandı. Mimarisi, özel beyaz kum plajı, Hindistan cevizi ve zeytin ağaçları arasına gizlenmiş havuzları ve spa'sıyla dikkat çeken otelde ot festivalinin ruhuna uygun olarak düzenlenen workshop'a katıldım. Executive Chef Muhammed Hançabay taze otlardan oluşturduğu menüyle bizi şaşırttı. Ben de fırsat bu fırsat diyerek, ot festivalinde alışveriş yapıp, buzdolabını otlarla dolduran ama ne yapacağını bilemeyenler için şefin spesiyalinin tarifini aldım.
ALAÇATI USULÜ EGE LEVREĞİ, SALATA
400 gr Ege Levreği (temizlenip fileto edilmiş), 10 gr taze sarımsak, Çeşme limonu
20 gr kapari
100 ml zeytinyağı
5 gr taze kişniş
10 gr zencefil
200 gr deniz fasulyesi
100 gr taze kaya koruğu
Deniz tuzu
Karabiber YAPILIŞI: Levrek filetosu ince dilimler halinde yaprak şeklinde hazırlanır. MARINE IÇIN; Bir mayonez tenceresine, limon suyu, limon kabuğu rendesi, ince doğranmış kapari, rendelenmiş zencefil, ince doğranmış kişniş ve deniz tuzu ile sahanda dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ile karıştırılıp marine hazır hale getirilir. Hazır olan marine sos ile yaprak levrekler iki dakika marine edilir. Deniz fasulyesi ve taze kaya koruğu hafif haşlanır. Marine sos ile deniz fasulyesi ve kaya koruğu karıştırılır, hazır olan levrek dilimleri ile servis edilir.