Acılı ezme nasıl yapılır?

03.01.2019 | 15:43

Acılı ezme yapımını Ramazan Bingöl tarifiyle sizlere anlatıyoruz. Önce sebzeleri doğrayıp baharatları da ekleyerek zırh veya rondo yardımıyla çekiyoruz. İnceldiği zaman salça ve zeytinyağı pet çekilmiş sarımsağı ilave edip tekrardan karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak tabağını servis edip üstüne nar ekşisi gezdiriyoruz.

Malzemeler:

3 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı etli biber
2 diş sarımsak
Yarım demet kadar maydanoz
1 kaşık tatlı biber salçası
1 kaşık domates salçası
Sızma zeytinyağı
İki çay kaşığı Tuz
Bir çay kaşığı Karabiber
İki tatlı kaşığı pul biber
Bir çay kaşığı Sumak

@RamazanBingöl

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

BİZE ULAŞIN