Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Bayrak yere düşmemeli!

Olimpiyat stadı bizi limon gibi bir kış havasıyla karşıladı. Yazın bile böylesine "ılıman" değildi bu tribünler. "Hayırdır" diye düşünürken, üçüncü dakikada sürpriz ortaya çıktı. Yıllar önce aynısını Hakan Şükür aynı kaleye yapmıştı. Prates'in şutundan kafasını sakınırken, top Fenerbahçe ağları ile kavuşmuştu. Gerçi sonrasında bu vuruşu" bilerek" yaptığını açıkladı Hakan ama, Holmen'in pek bu şansı da yoktu. Sadece "havadan" gerekçeler yok tabiî ki dünkü kabusun arkasında. Manisa'daki gövde gösterisinin ardından, Kayseri performansıni iyi süzemeyen, aklını ve takımını yenilemeyen seçim yanlışları da bulunuyor. Baskı yediğinde eliayağı tutulan bir takımı var Aykut Kocaman'ın. Ve buna ilk kez de tanık olmuyor. Belediye takımını analiz etmesine de gerek yok, bundan farklısını hiçbir büyük rakibe karşı oynamadılar. Bu karşılamaya çare üretmek öncelikle onun görevi, sonrasında da takımının tecrübeli orta sahalarının. Sert adam adamada topu veren yerinde kalırsa, nasıl mesafe kat edip, rakip eksiltecekler.

SADECE GÖNÜL
Pas sayısıyla maç sonunda kontrol hesabı yapıp, şanssızlığa dem vurabilirler kendi aralarında. Futbolu matematiğe çevirip, bütçeyi de denkleştirebilirler. Ama önemli form sorunlarını, fizik problemlerini, aidiyet kaçamaklarını ve sorumluluktan uzaklaşanları, tabela örtüsünün altına saklamayı uygun gördüler. Serdar Kesimal takımla birlikte antrenmanda, kadroda yok. Gökhan ve Ziegler takımla çalışmadan ilk 11'de. Semih Şentürk, artık ne gibi bir günah işlediyse, sanki Bienvenu'ye oynama şansı yaratmak için yedekler arasında bile değil. Alex bölgesinden uzakta, zaten diplerde olan performansını iyice tozlandırıyor. Mehmet Topuz son haftalardaki hangi verimi ile formayı üstüne geçiriyor?
Maça sarılan tek oyuncu Gökhan Gönül, ikinci yarıda sahada yok. Sakattı, belki kaldıramadı. Gökhan, Cristian'ın başının etini yedi maç boyunca. Bölgesini kapatmadığı, rakibi karşılarken sadece gölge yaptığı için. Soyunma odasında bu eleştirileri yapan yoktu ki, Cristian yine sahadaydı, Gökhan yoktu.
Bu takım, Fenerbahçe camiasının onurlu bayrağı. Kötü oynama hakları var ama vazgeçme lüksleri yok. Artık futbolu gündemlerine almalılar. Bayrak yere düşmemeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA