Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Kırmızı kart Trabzon'u bozdu

GÜNDÜZ Beşiktaş kaybediyor; Samsun-G. Birliği maçı 3-0'dan 3-2'ye geliyor. Beklenenden tempolu oynanıyor iki maç da... Manisa'da da aynı şekilde tempolu başladı maç. Özellikle de maçın başında Manisaspor takımı presle Trabzonspor'u çıkarmadı.
20'nci dakikadan sonra oyun dengelendi; hatta Trabzon'a doğru döndü. Özellikle Adrian'ın daha fazla top almasıyla ve Burak'la uyum sağlaması pozisyonları ve golü getirdi. İlk yarının sonlarında Isaac'in atılması, Trabzon'un aleyhine oldu. Özellikle sezon başı 50 dakika kadar 10 kişi oynamak büyük dezavantaj. Ama Kemal Özdeş Hoca ve oyuncularının yüksek konsantrasyonu, Şenol Güneş'te ve oyuncularında düşük konsantrasyona neden oldu.

GÜNEŞ'İ ANLAMADIM
Bir tarafta "Nasılsa ikiyi-üçü buluruz" diyen Trabzon, oyunu iyice rölantiye aldı. Henrique, Alanzinho değişiklikleri doğal. Ama Cech'in sol beke alınıp, Celustka'nın sağ beke, Serkan'ın orta alana kaydırılması bana anlamsız ve anormal geldi. Diğer tarafta Makakula ve Isaac ile başlayan Kemal Özdeş, Isaac atıldıktan sonra orta sahayı dirençli tutup çabuk oyuncularla pozisyon istiyordu. Çünkü 11'e 10 oyunda rakip yarı alanda 50 dakika oynayamayacağını biliyordu. Makakula'yı çıkarıp orta alanda kalabalık istedi ve doğruydu. Son 30'a doğru önce topu rakip yarı alana isabetli götürmek için Murat Erdoğan'ı soktu, 80'de de Kahe'yi. Bir tarafta yüksek konsantrasyonda takımın doğru yöneten Kemal Özdeş ve öğrencileri, diğer tarafta da skordan çok, rakibin 10 kişi kalmasından dolayı konsantrasyonu düşen bir ekip.

BU ORTAMDA KOLAY DEĞİL
İki takım da ilk yarıda fizik olarak güçlüydü. İkinci yarıda ise direnci azdı takımların, özellikle Trabzon'un... Ama bunların hepsi çok doğal. Ciddi bir krizden geçiyor futbolumuz. Ve oyuncuların hazırlanması da hem fizyolojik hem psikolojik olarak kolay değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA