Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Eğitim devrimi için vatandaş önerisi

Köşemizin değerli okurları, sadece televizyon ve magazin konularında değil, hayatın her alanında beyin fırtınası yapıyor, eleştirel bakış açıları getiriyor ve çözüm önerileri geliştiriyorlar. Bu da beni ziyadesiyle mutlu ediyor, gururlandırıyor. Bugün de köşemde, değerli katkılarıyla uzun süredir Yakından Kumanda'nın fahri yazarı ve muhabiri gibi çalışan Sayın Tevfik Özkan Başaran'ın görüşlerine yer veriyorum. Umarım dikkate alınır. Umarım her sıradan vatandaşın memleket meseleleri üzerine kafa yormasını teşvik eder.
"MES yani Milli Eğitim Sistemi'ni önermek istiyorum. Kesinlikle ve kesinlikle mevcut 'Milli Eğitim Müfredatı' çöpe atılıp yerine dünyada bir ilk olacak 'Türk Milli Eğitim Sistemi/Müfredatı' hayata geçirilmelidir. Konusunda 30 uzman davet edilir, bir sene müddet verilir. Uzmanlara 30 bin TL aylık ve ilave olanaklar sağlanır. (Devletim ne öngörürse) Takip eden seneden itibaren eski sistem çöpe atılır (veya müzeye kaldırılır), yeni sistem/müfredat uygulamaya konulur.
Ders kitapları, sistemi kuranlar ve tecrübeli eğitmenler tarafından hazırlanır. Ders kitabı hazırlayıcıları için ayrı ücret/telif hakları ödenir. Ders kitapları aileler tarafından ücreti ödenerek alınmalı. İsteyen, takip eden sene diğerlerine hediye eder veya evinde saklar. Sistemi kuran uzmanlar, çıkabilecek aksaklıkları/düzeltmeleri yapmak üzere 10 sene daha 'uygulamaları yakinen takip etmekle' görevlendirilir. Ayrıca alt kurullar tertip edilerek öğretmenlerden/velilerden/aydınlardan gelen tenkit/ iyileştirme/ekleme tavsiyelerini inceleyip elekten geçirerek notlar alırlar ve gelecek seneler için düzeltmeleri yaparlar. (Aşağıda "Fikir önderlerinin katkıları" paragrafında belirtildiği üzere)

MES'İN OLMAZSA OLMAZLARI
a) Türk tarihi eksiksiz olarak, dosdoğru, eksileri ve artılarıyla tam olarak müfredata alınmalıdır.
b) Dinimiz İslam dosdoğru ve eksiksiz olarak müfredata konulmalıdır.
c) Dinimiz ve tarihimiz 1'nci sınıftan ortaöğretim son sınıfına kadar her kademede mutlaka tedrisatta yer alacaktır. İlk ve ortaöğretim sonucu her mezun, tarihimizi ve dinimizi tam ve doğru olarak öğrenmiş olmalıdır.
d) Haçlı tarihi, felsefe, mantık, sanat, ilave lisanlar gibi (30 kişilik uzman heyetin önerilerine göre) konular 'seçmeli ders' olarak tedrisata konulup öğrenci/veli seçimine sunulmalıdır.
e) İngilizce (Dünya lisanı), lise eğitimi bitimine kadar 'tam ve mükemmel şekilde' öğretilmelidir. İngilizceyi ana dili gibi bilmeyen/kullanamayan öğrencilere üniversite diploması verilmemelidir.
f) Üniversite eğitimi 'mutlaka' paralı olmalıdır.

FİKİR ÖNDERLERİNİN KATKILARI
Bilge vatandaşların konu hakkındaki önerileri de değerlendirilip Uzman Heyet'e ulaştırılmalıdır. Vatandaşın görüş ve önerilerini değerlendirmek, bunlardan faydalanmak amacıyla bir alt kuruluş/ heyet tertip edilir, öneriler elekten geçirilir ve 30 kişilik uzman heyete ulaştırılır. Bilinçli her vatandaşın sağlayacağı katkı, devletimize konunun ehemmiyetini hatırlatacağı için hayati öneme haizdir. Şahsen konunun takipçisiyim ve Yüksel Bey gibi dürüst/donanımlı köşe yazarlarının sağlayacağı katkının başarıya ulaşmakta en önemli etken olacağına inanıyorum."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA