Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İzleyiciyi ‘canevinden’ vuran dizi

atv, yaz sezonunda da dizi izleyicisinin gönlünü hoş tutmayı başardı. Canevim ve Kimse Bilmez, büyük bir izleyici kitlesi tarafından ilgiyle izleniyor.
Canevim, aile değerlerinin yerle bir edildiği dizi evreninde çöldeki vaha gibi ışıl ışıl parlıyor. Dizinin ana teması ve önemli misyonu; insan hayatında ailenin önemine vurgu yapmak. Zaten dizinin sloganı da bu amacın altını çiziyor:
'Aile, yıldızlara benzer.
En çok karanlıkta parlar.' Yani, başımız dara düştüğünde sarılacağımız kurtarıcı daldır aile. Kötü günlerin getirdiği fırtınalarda demir atılacak ilk liman, yağmurda altına sığınacağımız en güçlü şemsiyedir. Dizi, işte bunu anlatıyor. Canevim, giderek unutulmaya yüz tutan 'ailenin gücü ve kutsallığını' yeniden hatırlamamızı sağlayan olaylar ve diyaloglarla örülü bir dizi.
Hatırlayın, bol entrikalı, aldatmalı, kumpaslı, ihanetli dizilerin toplumda yarattığı büyük tahribattan kaygı duyan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, RTÜK aracılığıyla televizyon kanallarına ve yapımcılara çağrıda bulunmuş, aile bağlarını güçlendirecek tarzdaki hikayeleri konu alan dizilerin destekleneceğini duyurmuştu.
Canevim, bu çağrıya ses veren ilk dizilerden oldu.
Ailenin büyük kızı, yıllar sonra gördüğü eziyet ve baskıdan bunalıp baba evine döndü. Ailenin tüm fertleri, sakladığı büyük sırrına ve ailesine karşı gösterdiği saldırgan tutuma rağmen onu yeniden bağırlarına basmak için büyük çaba harcadı.
Zengin ailenin şımarık ve ihtiraslı oğlunun göz koyduğu diğer kızlarını koruyup kollamak için ise ailenin reisi 'hayatını' ortaya koydu. Ailenin 8 yaşındaki küçük kızından, annelerine varıncaya kadar her birey, 'aile bütünlüğünü koruyup kollamak' adına çaba gösterip bu büyük sınavı atlatmaya çalışırken seyirciye de çok önemli mesajlar verdi.
Ekranlardaki bunca ahlak erozyonun önünde sürüklenirken, kökü sağlam bir ağaç bulan izleyici de Canevim'e dört elle sarıldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA