Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bülent Ersoy’un dakikası 1335 lira (!)

Bülent Ersoy uzun bir süre sonra ekrana yine jüri koltuğunda dönüyor. Diva, Show TV'de yayınlanan Kuaförüm Sensin programının yeni sezondaki jüri başkanı olacak. Peki Bülent Ersoy'dan kuaför/makyaj jürisi olur mu? Cevabım net: Bal gibi de olur! Neden? Çünkü Bülent Ersoy hayatının büyük bölümünü o kuaför koltuğunda geçiriyor. Bir sohbetimizde anlatmıştı. Televizyon programları için tam 6 saat önce kanal binasına gidiyor, saç ve makyajı için onca süreyi koltukta geçiriyormuş. Bir keresinde onu Altınoluk Anfi Tiyatro'da izlemeye gitmiştim. Konserine 1 saat 15 dakika geç çıkmıştı. Sırf makyajı uzadığı için...
Bu arada Gözde Kansu'nun sunacağı programda Diva'ya eşlik edecek diğer iki jüri üyesi de belli oldu. Fenerbahçe ve Milli Takım'ın eski kalecisi Rüştü Reçber'in eşi Işıl Reçber ve ünlülerin kuaförü olarak adını duyuran Seçkin Süngüç, Kuaförüm Sensin'de Bülent Ersoy'a eşlik edecekler.
Bu arada Bülent Ersoy'un bu program için aylık 3 milyon 250 bin lira ücret alacağı palavrası da sıkıldı.
Böylesine bir kriz döneminde, prime time'daki iddialı dizilerin bölüm ücretleri bile yarı yarıya düşmüşken, bu kadar parayı verecek ne bir yapımcı ne de kanal bulunur. Yani o paraya inananın aklını seveyim... (Küçük bir hesap yaptım, Ersoy'un ekrandaki dakikası 1335 liraya geliyor.)
Son olarak bir de tahmin: Bu programın başlamasından sonra dizi yapımcıları yakışıklı Seçkin Süngüç'ün peşinden koşacaklar.

Diriliş Ertuğrul mucizesi
Bir dizi, bir kanalı sırtlayıp götürebilir mi? Cevabım evet. Mütevazı kanal 360'ın bu pandemi döneminde yaptığı en akıllıca iş, Diriliş Ertuğrul dizisinin eski bölümlerini satın alıp, her gün yayınlaması oldu. 360'ın reytingleri umulmadık bir şekilde arttı. Kanal, Diriliş Ertuğrul sayesinde kimi gün total reytinglerde ilk 10'un içinde buluyor kendini. Peki kanal yönetimi bundan memnun mu? Tabii ki memnun ama içlerini acıtan bir durum da yok değil hani. Onca özgün, özenli, kaliteli program yayınlayıp da sadece eski bir dizinin tekrar görüntüleriyle reyting almak güçlerine gidiyor doğal olarak.
Bu arada Diriliş Ertuğrul, gösterildiği Pakistan'da da büyük ilgi görüyor. Başbakan İmran Han'ın talebiyle devlet televizyonu PTV'de yayınlanan diziye Teknoloji Bakanı Favad Çauri tepki göstererek, "Devlet televizyonunun başka ülkelerin eserlerini böylesine gururla yayınlamasına şaşırıyorum. Bu durum bizim dizi sektörümüze zarar verecektir" dedi.
Ne tuhaf, Diriliş kimi ülkeyi birleştiriyor, kimini ise bölüyor...

Bodrum'un alıkları - 2
40 liraya ayran, 130 liraya lahmacun, bu yıl da günlüğü 1000 liraya şezlongla turizm sezonunu açan Bodrum'da virüs korkusu tatil tercihlerini de değiştirmiş.
Özellikle sosyetenin ileri gelenleri ve yörede evleri olmayan sanatçılar, rotayı oteller ve tatil köyleri yerine kiralık müstakil villalara çevirmişler. Özel havuzlu ve korunaklı villalar şu sıralar pek gözde. Ancak koronavirüs, o villaların kiralık fiyatlarına da bulaşmış görünüyor. Şimdi sıkı durun. size birkaç fiyat vereceğim: Bodrum Türkbükü'ndeki adı pek bilinen sitede bir villanın 3 aylık kirası tam 650 bin lira imiş. Sitenin aidatı ise aylık 10 bin lirayı buluyormuş.
Cem Yılmaz'ın Serenay Sarıkaya ile havuzunda kameralara yakalandığı sitedeki evlerin sezonluk kirası da 200 bin Euro (Yaklaşık 1 buçuk milyon lira) gibi astronomik bir fiyata ulaşmış.
Eh, tamam, parası olan verir. Peki ya aklı olan? O paralara Ege'nin henüz bozulmamış, vıcık vıcık insan kaynamayan bakir koylarında ev satın alınır.

Gaf kürsüsü
Ordu Belediyesi'nin siparişiyle hazırlanan Türk Büyükleri heykel sergisinde Ertuğrul Gazi, onu dizide canlandıran Engin Altan Düzyatan'ın görüntüsüyle yontulmasın mı?

Zap'tiye
Artık siz de televizyonda koronavirüs hakkında konuşan uzman doktorları ekrana bakmadan, sadece sesinden tanıyabiliyor musunuz?

Ne demiş?
"Kumral erkek görünce dayanamıyorum, bana bir şeyler oluyor." (Oyuncu Merve Boluğur'un Saba Tümer'e verdiği röportajdan)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA