Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bravo Jülide helal olsun Hıncal!

Haber Global'de Hıncal Uluç'un konuk olduğu 40 programı bana göre ekranlardaki yılın en başarılı, en ilgi çekici televizyon röportajıydı. Gelin görün ki yazılı basında hak ettiği ilgiyi görmedi. Bazı haber siteleri ise o zengin söyleşiden sadece merhum Defne Joy Foster ile ilgili bölümü cımbızlamayı tercih ettiler. Oysa baştan sona bir gazetecilik dersiydi. Öyle ki, genç gazetecilerin ve gazeteci adaylarının kaydedip defalarca izlemesi gereken bir ders...
Uluç, kendisini sıkıştırmaya yönelik 'ahiret sorularını' birçoklarının yaptığı gibi geçiştirmek yerine son derece samimi ve gerçekçi yanıtlar vererek bir 'münazara gurusu' olduğunu kanıtladı. Bunu yaparken özellikle konvansiyonel medya ve sosyal medyadaki yanlışları da kendine has üslubuyla gözler önüne sermekten geri durmadı. Üstelik içine kendi gazetesini de katarak...
Hıncal Ağabey'den zaten bu üstün performansı bekliyordum. Ekran karşısında keyfimi artıran esas unsur ise Jülide Ateş'ti. Bu programa çok yakışıyor. Hatta sanki bu program için yaratılmış gibi. Ekrana son derece doğru bir yerden geri döndüğünü düşünüyorum. Bundan daha iyi bir tercih olamazdı. Dersine şahane çalışmış. Ekibiyle birlikte konuğunun hayatını resmen didik didik etmiş. Hıncal Ağabey bile hayatını kendisinden daha iyi bilen bir 'televizyon gazetecisi' karşısında zaman zaman şaşkınlığını gizleyemedi.
"Güzellik yarışması birincisinden, mankenden, modelden şu olmaz, bu olmaz" diyenlere en güzel cevaptır Jülide Ateş...
Defne Joy olayına gelince... Uluç'un yazısından sonra en sert tepkiyi bu sütunlarda ben vermiştim. Usta, 40'taki röportajında "Söylediklerimin bugün de arkasındayım. Ama o son cümleyi yazmasam daha iyiydi" dedi. Neydi o son cümle? "Su testisi su yolunda..."
Hepimizin pişmanlık duyduğu yazıları vardır. Keşke o lüzumsuz yazıyı hiç yazmasaydın Usta...

Yine Allah'a emanetiz
Üzerinden neredeyse iki hafta geçti. Erzurum İspir'de bir kamyon devrildi, iki kişi hayatını kaybetti. Polisleri yola dağılan dinamit lokumlarını toplarken gördüm haberde. Meğer kamyon 4 ton dinamit ve jel halinde patlayıcı taşıyormuş. Haberin süresi 15 saniyeydi ve bültenin sonlarında yer alıyordu.
Bekledim ki 'olay' ertesi gün gazetelerin manşetlerinde yer alsın. Nerdeee? Tek satır yazılıp çizilmedi. Yahu 4 ton dinamitin arı kovanı gibi işleyen şehirlerarası yolda işi ne? Önüne arkasına eskortlar konulması, yolun trafiğe kapatılması gerekmez mi? Sanırsınız İspir'den Bayrampaşa Hali'ne kuru fasulye taşıyorlar... Ya patlasaydı? Ya o yol 2 değil, 22 kişiye mezar olsaydı? İhmal yüzünden havai fişek fabrikasında yitirdiklerimizi ne çabuk unuttuk?
İhmal derken, yine kimsenin yazıp çizmediği bir dünya rekorumuzdan söz edeyim: Burası en çok yolcu otobüsü yanan ülke. İnanmazsanız bir arama motoruna "Otobüs yandı" yazıp karşınıza çıkan haberleri sayın... Ben izindeyken iki tanesi daha yandı, yolcuları son anda kendilerini dışarı atıp kurtuldu.
Daha önce yazmıştım: Otogar çıkışlarında otobüslerin yakıt depoları kontrol edilsin, şu 10 numara yağ mıdır ne karın ağrısıysa, işte ona caydırıcı cezalar verilsin. Ama duyan yok. Heeey, orada kimse var mııı?

Portakal'ı soydular
Fatih Portakal'ın FOX Haber'den ayrılmasına şaşırdım mı? Hayır. Hem de hiç... İki yıl önce bu sütunlarda yazmıştım, "FOX International yönetimi Türkiye'deki kanalında haber bülteninin bu denli muhalif tavrından rahatsız" diye. Anchorman koltuğundakiler arasında en sivri olanı Fatih Portakal'dı. Sonunda bu rahatsızlık, Portakal'ın istifası ile noktalandı.
Portakal, bundan sonra adının hakkını verecek. Emekliliğinde Seferihisar'da organik portakal yetiştirecek.

Şeref kürsüsü
Bankalara 35 bin liralık kredi kartı borcu bulunan Bursalı temizlik işçisi Habip Çaylı, çöpte bulduğu 110 bin lirayı bir an bile düşünmeden karakola götürüp sahibine teslim edilmesini sağladı.

Zap'tiye
Alzheimer tedavisi için harcanan paranın 5 katını estetiğe harcıyormuşuz. Yaşlanınca Jennifer Lopez gibi kalçalarınız olacak ama sebebini hatırlamayacaksınız.

Ne demiş?
"Bence korona günlerine en uygun spor, eskrim. Maske var, eldiven var, yine de yaklaşan olursa kılıcı saplıyorsun." (Prof. Dr. Tevfik Özlü'nün sosyal medya paylaşımı)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA