Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu nasıl komiser?

Okurlarından gelen hakaretamiz mesajlar yüzünden köşelerini okuyucularına kapatan meslektaşlarımız var. Çok şükür bizim okurlarımızla muhabbetimiz yıllar geçtikçe demleniyor, ballanıyor. Bugün de köşe onlara emanet. Murat Mutlu adlı okurumuzun Hekimoğlu dizisindeki komiser karakteri analiziyle başlayalım:



"İyi günler Yüksel Bey. Bugün size Hekimoğlu dizisindeki bir karakterden bahsedeceğim. Bana göre dünya dizi tarihindeki en 'yetkili' kötü. Karakterin adı Komiser Mahir. Ateş Hekimoğlu bu adamın sinir edici davranışlarına karşı ateşini ölçmek için değişik bir yöntem kullanıyor. Daha sonra Komiser Mahir, Hekimoğlu hakkında şikayette bulunuyor. Buraya kadar her şey normal. Şikayet değerlendirilir ve Hekimoğlu'na gerekli ceza verilir. Ama Komiser Mahir, Hekimoğlu'nun peşine düşüyor, yolda durduruyor, hiçbir şey bulamamasına rağmen onu nezarete atıp evini arıyor. Hekimoğlu aleyhine şahitlik etmek istemeyen hastane personelinin reçete yazma yetkisini kaldırıyor, banka hesaplarını, kredi kartlarını bloke ettiriyor, özel araçlarına el koyuyor. Hayat kurtarma mücadelesi veren doktorların işini engelliyor ve buna benzer bir sürü iş yaparak hastaneyi işlevsiz hale getiriyor.
Ben kötülükleri yazmaktan yoruldum, senarist yorulmadı. Hastane, ünlü bir avukat buluyor ama nasıl avukatsa hukuk bilgisi arzuhalci kadar bile değil. Senarist Neşe Şen bir söyleşisinde 'Gerçeğe dayanan hikayeler yazmayı seviyorum' diyor. Senaristin, Komiser Mahir'e verdiği yetki maşallah FBI başkanında bile yok. Gerçek hayatta dizide yaptıklarının herhangi birini yapmaya kalksa, devlet memurluğundan atılacağı gibi cezaevi meskeni olur. Saygılarımla..."



Atv'den çağ atlatan uygulama
Bu kez mektup bizden size... Atv'nin başarılı Genel Müdür Yardımcısı Dilaver Kıvrak, QR kod uygulamasını kanalın yazılı basındaki reklam ve tanıtımlarına uygulamış. Sizler; örneğin, bugünkü Kardeşlerim dizisinin reklamındaki QR kodu cep telefonunuza okutuyorsunuz, uygulama sizi atv. com.tr'ye yönlendiriyor. Böylece o dizi hakkındaki tüm bilgilere, özel haberlere ve yeni fragmanlara anında ulaşabiliyorsunuz.
Malum, yazılı ve görsel medyadaki kısıtlayıcı reklam kuralları, dizi ve programların tanıtımlarının ayrıntılı bir şekilde yapılmasını engelliyordu. Dilaver Kıvrak ve ekibi yeni uygulama ile bu engelin üzerinden kıvrak bir şekilde atlamayı başarmışlar. Eminim peşlerine diğer kanallar da takılacaktır.

Sosyal hizmet uzmanları kötü tanıtılıyor
Köşemize ulaşan mesaj, İstanbul Sosyal Hizmetler eski İl Müdürü Kahraman Eroğlu'ndan. Bu kez merceğin altında Kefaret dizisi yer alıyor:
"Pazar akşamları FOX'ta yayınlanan Kefaret adında bir dizi var. Vakit buldukça izliyorum. Zülfü Livaneli'nin bir eserinden uyarlanmış. İki haftadır koruyucu aile konusunda işlem yapan sosyal hizmet uzmanlarını çok yanlış işliyorlar. Bir minibüs polis ve birçok görevli ile eve gidilmez. Çocuğu sosyal hizmet uzmanları zorla alışık olduğu evden koparırcasına almazlar.
Biz sosyal hizmet uzmanları icra yolu ile çocuk alımına bile karşı çıkarız, 'Çocuğun yüksek yararı her şeyin üstündedir' anlayışı ile... Dizinin yapımcılarının mesleği ciddiye alan sosyal hizmet uzmanlarından yardım almalarının yararlı olacağı inancındayım.
Güzel dizinin yara almasını, sosyal hizmet uzmanlarının gardiyan gibi tanıtılmasını istemiyoruz."
YAZAR NOTU:
Sevgili infaz memuru dostlarım, okuyucumuzun "gardiyan gibi" tanımlamasına lütfen alınmasınlar. Bu köşe, infaz memurlarının haklarını sürekli korumasıyla, çilelerini anlatmasıyla ünlüdür. Aman ha, teşbihte hata aramayalım.

Şeref kürsüsü
Kredi borcunu, eş dosttan ödünç aldığı altınla kapatmaya çalışan Murat Emre Doğan, döviz bürosunun kendisine yanlışlıkla fazladan verdiği 10 bin lirayı iade ederek, 'altın kalbin' fiyatının asla düşmediğini gösterdi.

Zap'tiye
Diriliş, Kuruluş, Uyanış... Tarihi dizilerde biraz isim kıtlığı mı yaşanıyor ne?

Ne demiş?
"Kalp durur, beyin unutur. Ruh ne durur, ne unutur." (Hekimoğlu dizisinden)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA