Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Atv’de yaz bambaşka

Yukarıdaki başlığı Atv'nin yaz dönemi tanıtım klibinden tırtıkladım. Ama durumu öylesine güzel özetliyordu ki, daha iyisi aklıma gelmedi.
Bilirsiniz, bu köşede hemen her yaz, kanallar ve reklam verenlerin seyirciyi hiçe saydığını, herkesin Bodrum'da eğlendiğini sandıklarını, bu nedenle ekranlarını boşaltıp "yaz uykusuna yattıklarını" söyler, bu anlayışı kıyasıya eleştiririm. Ama bu kez Atv, onu yıllardır zirvede tutan seyircisine vefa borcunu ödemek için meşaleyi eline alıp, yaz aylarında depara kalktı. Birbirinden özel ve güzel dört yeni dizi ve bilgi yarışmalarının "feriştahı" Kim Milyoner Olmak İster ile haftanın 5 gününü kapattı. Geriye kalan iki güne de televizyonda ilk kez yayınlanacak birbirinden kaliteli filmleri koyunca, yıllardır süregelen reyting birinciliğini bu yaz da garantilemiş oldu.
Atv'nin yenileriyle birlikte yaz ekranında yayınlanan tüm dizilerini tek tek bu köşede analiz edeceğim. Ama Atv'nin yaz dizilerindeki isimsiz genç oyuncuların şimdiden gözümü kamaştırdığını ve pek çoğunun isimlerinin yanına uğurlu tik'imi attığımı söyleyeyim.
Atv bu yaz adeta dizi oyuncularının U21 (Yirmibir yaş altı) Ligi'ni başlattı. İçlerinde öyleleri var ki, dizi yapımcılarının kışlık dizi listelerine şimdiden adlarını yazdırdı. Bekleyin. Azz sonra!..

Bir güzel adam...
Bizans'ta bile bayraklar yarıya inerdi eminim. Yaşasalardı, cümle tekfur cenazesine gelirdi. Önder Somer ile Kayhan Yıldızoğlu kürek kürek toprak atardı mezarına gözyaşlarıyla... Filmlerdeki en büyük düşmanı Erol Taş bile musalla taşındayken helalleşirdi can dostuyla...
Fatma Girik karşılamıştır eminim onu cennetin kapısında... 5 ay önce ardından gözyaşı dökerken "Bekle beni mavişim, geliyorum" dediği Fatma'sı...



Çocukluğumda Marmara Adası'ndaki tek açıkhava sinemasına Erdek'ten film makaraları getiren Veli Kaptan'ın teknesini iskelede beklerdim, Kara Murat'ın Dönüşü'nü izlemek için gün sayarken... Yıllar sonra çocukluk kahramanımı kendi sunduğum programda ağırlarken dizlerimin titremesi bundandı... Yakın dövüş tekniklerini uygulamalı gösterirken konu mankeni olarak stüdyodaki kameramanı kullanmıştı. Şimdi o dayağı ben yemediğim için nasıl pişmanım anlatamam... Oysa Beyoğlu'ndaki Ayhan Işık sokağında nasıl da yürüyecektim gerine gerine "Cüneyt Arkın'dan ben de dayak yedim" diye...
İyi adamdı, iyi oyuncuydu, içiyle dışıyla güzel insandı, hem gariban babası, hem kusursuz aile babasıydı, vatan aşığıydı, adamlığın köşe başı, vicdan ve adaletin kilit taşıydı... Doktor Fahrettin Cüreklibatur iken neyse, Cüneyt Arkın'ken de oydu. Herkes sağa sola yalpalarken, o bildiği yolda dümdüz gidendi.
Kahpe felek, kahramanımı pelerininden tutup toprağa çaldı. Peki şimdi dünyamı kim kurtaracak?

Bir tuhaf gasp olayı
Ben buralarda yokken Günaydın yine gündemi belirleyen özel haberleriyle ses getirdi. Bunlardan biri de Galatasaray Kulübü'nün eski yöneticilerinden Fahri Okan Böke'nin 30 bin dolarlık saatinin bir genç kız tarafından gasp edilmesiydi. Böke internetten tanıştığı kızla yemeğe çıkmıştı. Kız, kolundaki değerli saati çok beğendiğini söyleyince ünlü iş adamı da bir kerelik takabileceğini söyleyip saati verdi. Genç kız saati koluna taktığı gibi koşarak restorandan kaçtı. Neyse ki polisler güvenlik kameraları sayesinde kızın aracının plakasını tespit edip, onu yakalayarak saati sahibine geri verdi.
Benim asıl dikkatimi çeken ise Fahri Okan Böke'nin onca şöhretine ve çevresine rağmen kendisine internet ortamından kız arkadaş edinmeye çalışmasıydı. İçimden "Allah kimseyi 'yoklukla' ıslah etmesin" deyip geçmek geliyor ama durduk yere de kimseyi töhmet altında bırakmak istemem. Neyse, yakında çıkar kokusu...

Gaf'let kürsüsü
Hızlı giden okul servisi şoförünü durdurup uyaran ve bu örnek hareketiyle bizim Şeref Kürsüsü'ne çıkan Öğretmen Gülay Dağlı hakkında soruşturma başlatılmış.

Zap'tiye
Her yıl olduğu gibi bu yıl da kendimi tatilde fena halde suçlu hissettim. Neden mi? Mail kutuma ve sosyal medya hesaplarıma yığılan "Yüksel Bey, yazılara ne zaman başlıyorsunuz? Özlettiniz, seneye izne filan çıkmayın" mesajlarından...

Ne demiş?
"Korkaklar cesareti asla öğrenemez." (Atv'nin yeni dizisi İçimizdeki Ateş'ten)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA