Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

"Bu şarkı başka bir kadına yazılmış" dedi ve...

Petek Dinçöz'ün Ferhat Göçer ile birlikte düet yaptığı yeni şarkısı 'Seni Sensiz Seveceğim', internette 600 binin üzerinde tıklanıp dinlenmiş. Merak ettim, ben de dinledim. Ve şarkının söz yazarı ve bestecisinin Can Tanrıyar olduğunu öğrenince de "Bakalım bu şarkıda neler varmış, neden böyle ilgi görmüş, arkasındaki hikaye neymiş" diyerek Can'ı aradım... Evet, 'Seni Sensiz Seveceğim' müthiş bir aşk şarkısı. Can'la Petek'in ilişkisinde aşk da var, gel-gitler de var. Geçtiğimiz yıl yaşadıkları ayrılığın ardından Can'dan böyle bir şarkı çıkması ilginç tabii... İlginç derken yanılmamışım. "Sen bu şarkıyı nasıl yazdın?" dediğimde bakın nasıl bir hikaye çıktı ortaya: Can, Petek'le ayrılmadan önce bir dizi senaryosu yazmaya başlamış. O hikayedeki kadın kahramanın adı Aslı'ymış. (Tesadüfen) Ve o kadını Petek oynayacak diye konuşulmuş hep.

SİZ OLSANIZ NE YAPARSINIZ?
Ama o dönemler, Can'ın sürekli eve sabaha karşı geldiği dönemler... Zaten ayrılıkları da Petek'e açıklamaya çalıştığı ama bir türlü ikna edemediği bir gerekçeyle olmuştu. "Marmaris'e gidecektim, uçak kötü hava nedeniyle Antalya'ya inince telefonum 6 saat kapalı kaldı. Petek onu aldattığımı sandı ve bu noktaya geldik" demişti. İşte o günlerde bu şarkıyı yazıyor Can Tanrıyar. Ama araları gergin. Ve birileri Petek'e Can'ın Aslı diye biriyle ilişkisi olduğunu fısıldıyor. Şimdi kendinizi Petek'in yerine koyun...
Birileri size eşinizin bir kadınla ilişkisi olduğunu ve onun adının Aslı olduğunu söylüyor.
Eşinizin yazdığı senaryonun ana kahramanının ismi de Aslı.
Ve o güne kadar hep eğlenceli şarkılar yazan adam, birdenbire romantik bir aşk şarkısı döktürüyor?
Siz olsanız ne yaparsınız? Petek, bu olaylar üzerine ayrılmaya karar veriyor. "Bu nasıl bir aşk ki, sana böyle bir şarkı yazdırmış. Bunu yazabilmen için deliler gibi âşık olman lazım" diyor ve evi terk ediyor. Böyle hikayeler ancak filmlerde olur diyorsunuz değil mi? Sonra aradan aylar geçiyor. Çiftin barışması için araya pek çok dost giriyor, Petek'e böyle bir şeyin olmadığı anlatılıyor ve yeniden bir araya geliyorlar. O günlerde Can, şarkısını Behzat Gerçeker ile bir radyocu arkadaşına dinletiyor. Şarkının çok iyi olduğunu söylüyorlar. Sonra DMC'nin Genel Müdürü Samsun Demir dinliyor, o da çok beğeniyor ve Petek'i çağırıyorlar.

GELDİĞİMİZ NOKTAYA BAK
Petek, "Bizim başımızı derde sokan bir şarkı bu..." diyor. Can'ı iğnelemeye devam ediyor. Ama sonunda ikna ediliyor ve Ferhat Göçer de şarkıya dahil olunca ortaya işte bu çok dinlenen düet çıkıyor. "Yani?" dedim Can'a... "Yani" dedi, "Bizi ayıran şarkının kerametine bakar mısın? Bizi ayıran şarkı, bizi yeniden buluşturdu. Petek gelen tepkilerden dolayı inanılmaz mutlu. O günlerde biri bize bu şarkıyla bu noktaya geleceğimizi söyleseydi inanmazdık ama, bak neler oldu. Petek, bir yıl önce başkasına yazdığımı düşündüğü ve ona mutsuzluk veren şarkıyla şimdi uçuyor."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA