Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

"Orhan Baba'ya vokal yapacağım"

Film bittikten sonra hep birlikte oturduk; Orhan Gencebay, Özcan Deniz, Fahriye Evcen, Sevim Emre, Polat Yağcı, Mahsun Kırmızıgül...
Mahsun, dizi ve sinema çalışmalarından sonra şarkı söylemeyi bıraktı. Yıllar geçti; tek bir şarkı bile yapmamış. Geçenlerde Rusya'dan bir konser için teklif almış; "300 bin dolarlık bir işti ama kabul etmedim" dedi. Her zaman söylüyor; sinemadan ve dizilerden kazanamayacağı parayı sahneden, müzikten kazanabilir ama sinema daha büyük bir sevda...
Orhan Gencebay'ın albümünden, 2013'te gerçekleştireceği konserlerden söz ederken, "Orhan Baba'nın ilk konserinde sahneye çıkıp onun arkasında vokal yapacağım" dedi.

ALBÜM 800 BİNİ GEÇTİ
Bu arada Gencebay'ın albüm satışı 800 bine ulaşmış. Kendisi bile böyle bir rakam beklemediğini itiraf etti!
Gerçekten de yıllardır müzik dünyasında böyle bir 'olay' olmamıştı. 'Olay' diyorum çünkü gerçekten de yaprak kımıldamıyordu, herkes umutsuzdu. "Böyle bir albüm dünyada ilk kez yapıldı" diyen Gencebay, kimi sanatçıların bulunmadığı konser gecesiyle ilgili olarak da şöyle konuştu: "O geceye katılmayan arkadaşlarım için 'vefasızlar' gibi yorumlar yapıldı. Meşgul oldukları için gelemediler. Ayrıca gelmek, o gecede bulunmak zorunda da değillerdi.
Öyle bir beklentim yoktu. Onlar zaten albümümde yer alarak, şarkılarımı okuyarak bana büyük bir gurur yaşattılar. Onları konser gecesine gelmeleri için zorladım gibi bir düşünce uyanırsa, böyle bir intiba bırakırsam asıl ona üzülürüm. Böyle bir gecenin manevi hazzı herşeyin üstündeydi. Ben de bunu fazlasıyla yaşadım."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA