Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Hakkı olan nafakayı 30 aydır alamıyor!

Ekim 2017'de annesi Manolya Onur'u kaybeden Nilüfer Elif Jah'ın, babası Haydarabad Nizamı Mükerrem Barakat Jah'ın 1979'da boşandığı ilk eşi Esra Birgen ile başı dertte! Birgen, yıllardır mirastan men etmeye çalıştığı Nilüfer Elif Jah'ın, şimdi de 1994'te annesi ile babası boşanırken mahkemenin kendisine bağladığı aylık 5 bin dolar nafakayı kesmiş!

TEK DAYANAĞI TURGAY UZUN
Esra Birgen'in, 23 yıldır ödenen nafakasını, annesinin ölümünün ardından kesmesini bir türlü hazmedemeyen Nilüfer Elif Jah, "Bir de yalan söyleyip yatırdığını iddia ediyor. Turgay Ağabey olmasaydı ne yapardım bilmiyorum" diyor. Bu arada Nilüfer Elf Jah'ın ağabey dediği Turgay Uzun, annesi Manolya Onur ile 11 yıl aşk yaşayıp 2006'da ayrılmıştı. Buna rağmen Onur'un vefatının ardından Nilüfer'e kol kanat gerip himayesine almıştı. Tek geliri kesilen Nilüfer Elif Jah, Esra Birgen'den 30 aydır alamadığı toplam 150 bin dolar nafakayı almak için mahkeme koridorlarını arşınlıyor.

İNSAFSIZLIĞA PES DOĞRUSU
Hatırlarsanız, son Osmanlı halifesi Abdülmecit'in torunu Haydarabad Nizamı Mukarram Barakat Jah ile 1990'da evlenip, 1994'te boşanan 1975 Türkiye İkinci Güzeli merhum Manolya Onur, yıllarca kızının hakkını aramak için mahkemeden mahkemeye koşmuştu. Annesinin vefatının ardından bayrağı devralan Nilüfer, bu davayla Alzheimer olan babası Barakat Jah'tan imza yetkisini alan Esra Birgen ile hukuk mücadelesine bir yenisini daha eklemiş oldu. Turgay Uzun'un vefasına şapka çıkarırken, Esra Birgen'in insafsızlığına ise pes diyorum.

MİKA-DER'den anlamlı bağış

Nesrin Ercan'ın başkan, Arzu Sabancı'nın da başkan yardımcısı olduğu, devlet koruması altındaki çocuklarımızı geleceğe daha eğitimli hazırlamak için çalışan Minik Kalplerle El Ele Derneği (MİKA-DER), Covid-19 salgınına da kayıtsız kalmadı. Herkesi yardıma çağıran başkan ve başkan yardımcısı, dernek olarak Covid-19 sebebiyle nefes darlığı çeken hastalara solunum desteği sağlayan iki adet vantilatör Çapa Tıp Fakültesi'ne, bir vantilatör de Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bağışladıklarını açıkladılar, bravo.

Evin
her odası ayrı bir sınıf
Cemiyet hayatının ünlü isimlerinden olan Mevaris'in kreatif direktörü Fatoş Altınbaş, aynı zamanda Altınbaş Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi. Bu yüzden Fatoş Hanım, 'evde kal'dığımız bu günlerde ders vermeye online olarak devam ediyor. Evde bir odada büyük kızı Ayşe Naz, diğer odada küçük kızı Azra ekran başında online ders alırken, bir odada ise kendisi kamera karşısına geçip online ders veriyor. Doç. Dr. Fatoş Altınbaş, bir sosyolog olarak "Evde kalın ve evdeki zamanınızı verimli geçirin" diyerek bir tavsiyede bulunmayı da ihmal etmiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA