Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Koronadan mucizevi kurtuluş

Koronavirüs illeti dünyayı titretirken Türkiye'de de vaka ve ölü sayısı maalesef gün geçtikçe artıyor. Sevindiren tarafı ise, mücadeleyi kazananların sayısının kayıplardan daha fazla olması. İşte sevindiren bir örnek daha… Geçen ay Amerika'nın ünlü kayak merkezi Vail'e tatile giden ve New York üzerinden Türkiye'ye dönen ünlü işadamı İzi Kohen de, Yenidünya'dan koronavirüs illeti ile dönmüştü. Tatilden döndükten sonra ateşlenen, ancak hastaneye gitmek yerine, evde aldığı ilaçlarla ateşini düşürmeye çalışan Kohen, üç günün ardından apar topar Fulya Acıbadem'e kaldırılmıştı. Günler süren tedavinin ardından 18 gün boyunca yoğun bakımda uyutulan ve bu yüzden yakınlarının bile umudu kestiği 55 yaşındaki işadamı hayata döndü.

18 GÜN MAKİNEYE BAĞLI KALDI
18 gün boyunca makineye bağlı şekilde yaşam mücadelesi veren İzi Kohen'in bütün umutlar kesilmişken nasıl hayata döndüğünü öğrendim. İzi Bey'i mucizevi bir şekilde hayata döndüren, kök hücre tedavisi olmuş. Kök hücre uzmanları son günlerde, kök hücrenin koronavirüs tedavisinde kullanılabileceğini söylemiş ama ispatlanan bir yöntem olmadığı için tartışma yaratmıştı. İzi Bey'e de bu yöntem uygulanmış ve başarılı olmuş. Yakında taburcu olması beklenen İzi Bey'e ve tüm hastalara acil şifalar diliyorum.

Sevdikleriyle Bodrum'a gitti

Büyük oğlu ve gelini Destan-Stephaine Bezmen sayesinde üçüncü torun mutluluğu yaşayan Selma Türkeş, torununu görmeye Londra'ya gidip Şubat ortasında dönmüştü. Öğrendim ki, koronavirüs vakaları yavaş yavaş çoğalmaya başladığı ilk günlerde Selma Hanım, küçük oğlu Fuad Bey ile gelini Sevda Hanım ve 10 ay önce dünyaya gelen torununu da alıp Bodrum Cennet Koyu'nda yer alan The Residences at Mandarin Oriental'daki villasına gitmiş. 'Evde Kal' çağrısına harfiyen uyan Selma Hanım, oğlu, gelini ve torunu, villalarının bahçesinden dışarı adım atmıyormuş.

Uğur
Karabayır'dan çok lezzetli hareket
Hizmete açtığı mekanlarla adından söz ettiren Uğur Karabayır, karantina günlerinde evde keyifli zaman geçirilebileceğini göstermek için bir hareket başlattı. 'yemekiçinyaşıyoruz' hashtag'i ile başlattığı hareket, epey de ses getirdi. Harekete destek veren yüzlerce kişi, yemek yapıp, Karabayır'ı da etiketleyerek sosyal medyadan paylaştı. "İnsanların içindeki aşçı ortaya çıktı, lahmacun yapanlar bile oldu. Karantina günleri aslında kendi kendimize yetebildiğimizi bize gösterdi" diyen Karabayır, en kısa zamanda bu illetten kurtulmayı umut ettiğini de sözlerine ekledi.

Bu nasıl izole olmak!

Kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce cana mal olan koronavirüs salgınıyla mücadelede, 'Evinde kal' sloganına uyanların sayısında ciddi artış var. Ancak evden çıkıp siteden dışarı çıkmayınca, bu kurala uymuş olmuyorsunuz! Bu sözlerim; çantalarını dünyaca ünlü yıldızların da tercih ettiği Serra Tüker ve Lucca'nın patronu Cem Mirap'a… Ulus'taki sitede bu isimlere komşu olan bir arkadaşım, bu isimleri sürekli sitenin bahçesinde sosyalleşirlerken gördüğünü söyledi. Sosyal mesafelerini koruduklarına eminim tabii ama keşke bir süre kapı dışarı çıkmasalar…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA