Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Çağdaş sanata koronavirüs darbesi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs illeti, maalesef her yıl Eylül ayında Türkiye ve dünya çağdaş sanatının en iyi örneklerini bir araya getiren Contemporary Istanbul'u da vurdu! Tatsız haberi, hafta sonu Nişantaşı'nda rastladığım Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli'den öğrendim. 14 yıldır Akbank'ın ana sponsorluğunda Eylül ayında gerçekleşen ve çağdaş sanat tutkunlarının bayram ettiği ülkemizin en önemli çağdaş sanat fuarı Aralık ayına ertelenmiş.

SÜRE 7 GÜNE ÇIKARILDI
Ayaküstü sohbet ettiğim Ali Bey, hem insan sağlığı, hem de yurt dışından gelecek ziyaretçilerin daha rahat seyahat edebilmeleri için böyle bir karar aldıklarını söyledi. İçeri girebilecek ziyaretçi sayısı limitli olacağı için Contemporary Istanbul'un süresini 4.5 günden 7 güne uzatmışlar. 14-15 Aralık'ta VIP açılış gerçekleşecekmiş. 16-20 Aralık tarihleri arasında da halka açılacakmış. Birçok sektör gibi sanat dünyasının geleceğinin de online olacağını söyleyen Ali Bey, Contemporary Istanbul'u da çok başarılı bir şekilde online hale getirmek için hazırlıklara başladıklarını söyledi. Contemprory Istanbul'un online tarafı Ekim ayında açılacak ve tüm yıl boyunca devam edecekmiş. Çağdaş sanatının en iyi örneklerini Avrupa ve Asya'nın buluşma noktasında bir araya getiren Contemprory Istanbul, umarım yıllarca şehrin gelişen sanat sahnesi, büyüyen sanat pazarı ve koleksiyoncular için bir platform olmaya devam eder.

İKİZLERİNİ İLK
KEZ GÖSTERDİ
Ocak sonunda ikizleri Eliza ve Taylan'ı dünyaya getiren Brezilyalı gelinimiz Evelize Kosif, önceki gün ilk kez ikizleriyle fotoğrafını paylaştı. Maşallah çok tatlılar. Bu arada Zaten Allah'ın şanslı kullarından olan (hiç spor yapmadığını söylüyor) Evelize Hanım'ın doğum kilolarından çoktan kurtulduğunu duymuştum; doğruymuş. Hamileliğinde 30'uncu haftayı tamamladığında konuştuğumuz Evelize Hanım, o zamana kadar 8 kilo aldığını söylemişti. Doğuma kaç kilo girdi bilmiyorum ama o eski fit haline dönmüş bile, bravo…

Yeni döneme hazır

İstanbul'un elitlerinin en gözde tatil adresi olan Hillised Beach Club, yaz sezonunu 12 Haziran'da açıyor. Her yıl dünyanın en iyileri arasında gösterilen ve yabancı turistler kadar İstanbul'un elitlerinin her yaz çoluk çocuk akın ettiği Hillside Beach Club, yeni dönem için bütün hazırlıklarını yapmış. Her yaz yeniliklerle sezonu açan otel bu yıl da, ailelere ve küçük gruplara özel tekne turları, evde kalınan dönem sonrası zinde bir başlangıç için özel olarak tasarlanmış Fresh Start isimli wellness ve detox programları ve yeni eğlence konseptleri gibi, sunduğu hizmetlere birçok yenilik eklemiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA