Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Elif Dürüst’ten kadının tasviri

Sosyetenin gözde isimlerinden Elif Dürüst, felsefeye çok meraklı biridir. Bu merakı yüzünden iki yıl merhum İskender Savaşır'ın felsefe kurslarına katılmıştı. Ardından da psikoloji yüksek lisansı yapmıştı. Dürüst ile ilgili bunları anlatmamın nedeni, Şamdan Plus'a verdiği bir demeç. Şamdan Plus, Kadınlar Günü sayısında, cemiyet hayatından ünlü isimlere 'kadın olma'yı sordu.

Elif Dürüst, "Simone de Beauvoir 'Kadın olarak doğulmaz, kadın olunur' der. Yani kadın olmak bir süreç işi, bir bilinçlenme ve farkında olma durumu. Aynaya baktığında kendini sevme sanatı kadın olmak. Kadın narindir ama narin olması hemen yenilir anlamına gelmez. Güçlüdür de aynı zamanda, kolayca pes etmez. Dünyanın yaratıcı, doğurgan, yenilenen, temizleyen, sakin yanıdır kadın. Kadın olmak her yaşta ayrı bir yolculuk ve var etme gücüdür" demiş. Elif Dürüst ne kadar felsefi bir cevap vermiş, sizce de öyle değil mi?

KIZLARININ EŞYALARIYLA HAYVANLARI DOYURACAK

Sözde değil özde, gerçek bir hayvansever olan Derin Mermerci'den yine ayakta alkışlanacak bir hareket. En son kızları Mila ve Lal adına, Ayvacık ve Lapseki'deki barınaklar için onlarca kulübe yaptıran Derin Hanım, şimdi de sokakta yaşayan hayvanları doyurabilmek için bir girişimde bulundu. Derin Hanım, kızlarının küçülen eşyalarını, 'tutumluanne' isimli ikinci el sitesinde satışa çıkarmaya karar verdi. "Satıştan elde edilecek gelirle sokakta yaşayan can dostlarıma daha fazla mama alabileceğim" diyen Derin Mermerci, umarım bu davranışıyla diğer annelere örnek olur…

30. YILINI KUTLUYOR

Mesleğe başladığım ilk yıllarda en çok gittiğim otel Swissotel The Bosphorus'tu. Çünkü şehrin göbeğinde, yeşillikler içinde yer alan ve harika Boğaz manzarası olan otel ünlülerin buluşma yeriydi. Düğündü, davetti, etkinlikti, yurt dışından gelen ünlü isimler derken biz muhabirler de sürekli oradaydık. Önceki gün otelden bir basın bülteni geldi, 30. yılını kutluyormuş. Dile kolay; 30 yıl olmuş ama bu sürede hiç gündemden düşmedi. İstanbul'un yurt dışı tanıtımında da önemli yeri olan otele nice seneler diliyorum.

ANADOL'UN 'UZAY'I ZİYARETE AÇILIYOR

Türkiye'deki sanat ortamı için heyecan uyandıran işlerin sahibi Murat Pilevneli, yine adına yakışır bir sergi hazırlığında. Dolapdere'deki galerisi, hem mimarlık hem sanat camiasında büyük ses getiren Refik Anadol'un, üç yıl aradan sonraki yeni kişisel sergisine ev sahipliği yapacak. Anadol'un daha önce sergilenmemiş son dönem çalışmalarının yer alacağı 'Makine Hatıraları: Uzay' adlı sergisi, 19 Mart'ta sanat tutkunlarıyla buluşacak. Bu arada Anadol'un üç yıl önce yine Pilevneli Gallery'de açılan 'Eriyen Hatıralar' sergisini, 25 binin üzerinde kişi ziyaret etmişti. Sanat tutkunları heyecanla Anadol'un sergisini bekliyor, dolayısıyla pandemiye rağmen ben bu rakamın aşılacağını düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA