Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

2018’de hangi filmi izleyeceğinizi şaşıracaksınız

Hem yerli, hem de yabancı filmlere baktığımızda, 2018 sinema takviminin çok sıkışık göründüğünü söyleyebiliriz. Sinemalarda nefes alacak vakit yok! Yerli filmlerden 'Arif V 216' ile başlayan yılın sinema maratonu, 'Deliha 2' ile devam edecek. Ardından Halil Sezai'li 'Rüzgar', Kıvanç Tatlıtuğ'un rol aldığı 'Hadi Be Oğlum' ve 'Düğüm Salonu' ile Ocak ayı dolu dolu geçecek.
Şahan Gökbakar'ın 'Kayhan' filmiyle Şubat ayına hızlı bir başlangıç yapacağız.
'Kayhan'dan önce vizyona giren filmleri nispeten şanslı sayabiliriz. Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in 'Ailecek Şaşkınız' ile gişeyi alt üst etmesi beklenirken, onu 'Kaybedenler Kulübü Yolda' takip edecek.
Yabancı fimler açısından da durum aynı. 'Tomb Raider', 'Deadpool 2', 'Avengers:
Sonsuzluk Savaşı', 'Solo a Star Wars Story' ve 'Özgürlüğün Elli Tonu'; merakla beklenen filmler arasında. Filmler ne kadar iyi olursa olsun, bu yoğunluk ve sıkışıklıktan etkilenen yapımlar olacaktır. Bu durum hem izleyiciyi yorar, hem de stüdyoyu ve yapımcıları etkiler.

BALON PATLAR MI?
Sinema endüstrisinin iki devi George Lucas ile Steven Spielberg, 2018'de franchise film balonunun patlayacağına dair bir söylem ortaya attı. Onlara göre; yeni yılda o kadar çok film vizyona girecek ki, bu yoğunluk hasılat düşüşüne sebep olacak.
Sonunda da hem Türkiye'de, hem de Holywood'da yeni filmlerin çekilebilmesi için daha temkinli olunacak ve az riskli kararlar alınmaya başlanacak.

HAFTANIN ÖNERİSİ 'STAR WARS: SON JEDI'
Merakla beklenen 'Star Wars: Son Jedi' filmi için geri sayım bitti. Ünlü bilimkurgu serisinin sekizinci filmi 'Star Wars: Son Jedi'da, uzun zamandır kayıp olan ve artık bir mit olarak kabul edilen jedi ustası 'Luke Skywalker'ın 'Rey' tarafından bulunmasıyla birlikte direniş güç kazanacak gibi görünüyor. Filmde; 'Han Solo' ile 'Leia'nın oğlu olan 'Kylo Ren'in, 'Skywalker'dan aldığı jedi eğitimini bırakıp karanlık tarafa geçmesinin ardından, suçluluk duygusuyla sırra kadem basan 'Skywalker'ın 'Ren'le karşılaşması heyecanla bekleniyor. Yönetmenliğini ve senaristliğini Rian Johnson'ın üstlendiği devam filminde, Akademi ödüllü oyuncu Benicio Del Toro ile Laura Dern ve Kelly Marie Tran gibi isimler rol alıyor. İyi seyirler...

SABIRSIZLIKLA BEKLEDİĞİM FİLM 'AHLAT AĞACI'
Yeni yılda en çok merakla beklediğim film ne 'Tomb Raider', ne de 'Deadpool 2'... Sinemamızın Cannes Film Festivali ile özdeşleşmiş ismi Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Ahlat Ağacı'... En çok da Murat Cemcir'in filmde oynadığı karakteri ve Nuri Bilge'nin efsane çekimlerini merak ediyorum. 'Kış Uykusu' ile 2014 yılında Altın Palmiye kazanan ünlü yönetmen; başarılı bir çıkış yakalayıp yıllar içinde ivmesi düşen isimlerin aksine başarılarına her geçen gün yenilerini ekledi. Yedi ülkenin ortak yapımı olan 'Ahlat Ağacı'nın yapımcıları arasında; Ceylan'ın uzun süredir birlikte çalıştığı Zeynep Atakan'ın Zeyno Film'i ile Memento Films Production, Germany's Detail Film, Bulgarian RFF International, 2006 D.O.O. ve Sisters & Brother Mitevski And The Chimney Pot. yer alıyor. Önümüzdeki yıl Cannes Film Festivali'nin açılışını yapması planlanan 'Ahlat Ağacı'; 'Sinan' isimli edebiyat aşığı bir karakterin, Anadolu'nun yoksul bir kasabasında kitabını çıkarmak için verdiği mücadeleyi anlatıyor. Filmde, baba-oğul ve aile ilişkilerine odaklanılıyor.

FİLİSTİN TARİHİNE IŞIK TUTAN FİLMLER
Bu sene 9'uncu kez gerçekleşen Hangi İnsan Hakları? Film Festivali; dünyanın pek çok köşesinden hak ihlal ve mücadelelerini konu alan filmleri, yurt dışı ve yurt içi konukları, güncel meselelere dair forum/söyleşileriyle devam ediyor. Festivalin bu seneki programında 'Filistin' başlıklı bölüm öne çıkıyor. Filistinliler'in acılı tarihi üzerine yapılmış en önemli filmlerden 'Kais al-Zubaidi'nin 1984 tarihli 'Filistin: Bir Halkın Öyküsü' (Palestine, a People's Record) ve Jean-Luc Godard'ın başını çektiği bir ekip tarafından 1976'da çekilen 'Burada ve Başka Yerde' (Ici et Ailleurs) filmleri dikkat çekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA