Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

‘Eşkıya’ tespihini bağışladı Alışık’ın kostümü ile Ceceli’nin gitarı satıldı

lülerin eşyalarını çocuklar yararına bağışladığı Önce Çocuk sergisi, 26 Mayıs'a kadar Watergarden İstanbul'da görülebilir. Serginin, geçtiğimiz günlerde yapılan açılışından notlar şöyle:
Çocuk istismarına dikkat çeken sergiye en büyük destek, 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın başarılı oyuncuları Oktay Kaynarca ve Tarık Ünlüoğlu'ndan geldi. Dizideki tesbihini bağışlayan Kaynarca, sergiyi ziyaret eden ilk isim oldu. Kaynarca, "Çocuk istismarı konusunda toplum olarak canımız çok yandı ve yanıyor. Bu noktada farkındalık yaratmak zorundayız" dedi. Serginin ikinci ziyaretçileri; "Çocuklar bizim ümidimiz, geleceğimiz" diyen Tarık Ünlüoğlu-Gülenay Kalkan çifti oldu. İkili, bağışladıkları kıyafetlerin önünde poz verdikten sonra teşekkür plaketlerini aldı.
Kerem Alışık, geçtiğimiz günlerde, rol aldığı 'Keşanlı Ali Destanı' adlı tiyatro oyununda giydiği koleksiyonluk takımı çocuklar için bağışlamıştı. Sergide ilk satılan eşya, bu takım oldu. Takımı, Group Medya'nın sahibi Bige Çalışkan satın aldı.

Çocuk istismarı konusunda her zaman duyarlı olan Mustafa Ceceli, daha önce imzalı gitarını bağışlamıştı. Sergide bu gitarı, TN Yapım adına Figen Civan satın alarak çocuk köyüne destek sağladı.
Önce Çocuk projesi için Almanya'daki çocukluk oyuncaklarını getirten Meryem Uzerli, şöyle konuştu:
"İstismara uğrayan çocuklar, toplumun büyük yarası. Böyle bir sergiyle bu yaraya dikkat çekmek ve bu çocukları yalnız bırakmamak çok önemli. Bu projeyi hayata geçirenleri kutlarım."
Uzerli'nin oyuncaklarını, Gloria Jeans Türkiye'nin CEO'su Mehmet Dinçerler satın aldı. Dinçerler, "Neden oyuncak aldınız?" sorusuna, "Ben Aslan burcuyum, bu aslanı da çok beğendim" dedi.



CEKETİ DAVRAN ALDI
Kenan Doğulu, sergiye bir konserinde giydiği özel yapım ceketi hediye etmişti. Doğulu'nun ceketini şarkıcı Mert Davran satın aldı. Demet Akalın ise geçtiğimiz günlerde sergiye pullu ceketini bağışlayarak destek olmuştu. Akalın'ın ceketi, 'Sosyetik Ev Kadınları' programından tanınan Esra Tekgöz tarafından satın alındı.
Volkan Demirel, çocuk istismarı konusunda farkındalık yaratmak için Fenerbahçe formasıyla çıktığı 500'üncü maçtaki eldivenlerini hediye etmişti. Bu eldivenler yüzünden telefonlar kilitlendi.
Sergi açılışına bir gün kala sürpriz bir isim de çocuk köyüne destek oldu. Oyuncu Serenay Sarıkaya, Amerika'dan döner dönmez proje için Kansersiz Yaşam Derneği'nin gecesinde giydiği elbiseyi bağışladı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA