Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Çocuklar Yeşılçam’la tanıştı

Onlar geleceğin sinemacıları...
7-8 yaşlarında filmlerini kendileri yazdılar, kendileri oynadılar.
Kim mi onlar? Üsküdar 3. Selim İlkokulu öğrencileri, aylardır Hülya Koçyiğit'in filmlerini izleyip kendileri yeniden yorumlamak için uğraşan, yetenekli minik sinemacılar.
Geçen sene jürisinde olduğum Çocuk Sinemacılar Festivali'nin üçüncü yılında, festivali yapan oyuncu arkadaşım Emre Turanlı ile harekete geçtik. Festival kapsamında minik sinemacılar, kamera önünden kamera arkasına kadar tüm sinema tekniklerini öğrendikten sonra kendi sinema filmlerini çektiler. Jürinin değerlendirmesi sonucu seçilen filmleri, geçtiğimiz günlerde filmleri Hülya Koçyiğit ile beraber Piazza Cinemaximum'da izledik. Koçyiğit, çocuklara ödüllerini verdikten sonra Türk halkıyla kurduğu gönül bağına dikkati çekerek şunları söyledi: "Türk sineması hepimiz için bir hayat okulu.
Ben şanslı bir kulum, çok kıymetli yönetmenlerle çalıştım.
Türk sinemasına altın harflerle yazılacak önemli filmlerde oynadım. Bu filmlerle ülkemi yurt dışında tanıtmak nasip oldu ama her şeyden önemlisi Türk halkıyla kurduğum bağ.
Bu gönül bağı, benim yaşam nedenim oldu."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA