Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Kraliyet düğünü şapka ekonomisine can verdi

Prenses Diana ve Prens Charles'ın oğulları Harry'nin düğününü tüm dünya pür dikkat takip etti.
Kraliçe Elizabeth tarafından verilen unvanlarıyla artık Prens Harry; Sussex Dükü, eşi Meghan Markle da Sussex Düşesi oldu. Peki ya düğünün Türkiye'ye yansıması ne oldu? Yine mizah duygumuz zirve yaptı. En komik capsleri sosyal medyada yaydık, diğer yandan da düğün sonrası ülkedeki şapka ekonomisine büyük katkı sağladık.

BİZ ÜNLÜ MÜYÜZ?
Geçtiğimiz hafta Tayland büyükelçisi davetine gitmeden önce Sibi Hats'ten davete uygun şapka almıştım. Sibi Hats'in yaratıcısı Sibel, o gün "Türkler böyle şapkalar takmayı çok abartı buluyor, 'Biz ünlü müyüz?' diye düşünüyor" dedi.
Meğer ben Tayland dönüş uçağındayken kraliyet düğünü sırasında Türkler, bu şapkaları almak için harekete geçmiş! Hemen başka bir şapkacıyı aradım 'Satış var mı?' diye. "Düğündeki şapkaların aynılarını yaptırıyorlar" dedi. Türkiye şapkalı gezmeye alışır mı bilemem ama şu an birçok kişinin şapka yaptırdığını biliyoruz. Sibi Hats'in ülkemizdeki diğer şapkalardan farkı, tamamen geleneksel yollarla klasik kalıplama yöntemi ile elde yapılması. "Rafine tarzı yakalamanın ancak klasik şapka üretim yöntemleriyle mümkün olduğuna inanan ülkemizde, kaybolan bir mesleği canlandırmayı isteyen bir şapka aktivistiyim" diyen Sibel, bu düğünle ortaya çıkan hareketlenmeden son derece mutlu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA