Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Sanatın merkez üssü Dolapdere olacak

Dolapdere'de art arda açılan sanat galerileri ve bu mekanların artan popülaritesi fark edilmeyecek gibi değil. Dolapdere'de Dirimart ile başlayan serüven, Pilevneli Galeri ile devam ederken Ankara'dan bildiğimiz Evliyagil Müzesi, İstanbul şubesi için yine adres olarak Dolapdere'yi seçti.
Asıl fark ise Eylül'de açılacak olan Arter-Vehbi Koç Vakfı Çağdaş Sanat Müzesi ile beraber yaşanacak. Arter açıldıktan sonra Dolapdere'den İstanbul'un kültür ve sanat merkez üssü olarak bahsedilecek.
Arter, Dolapdere'de faaliyetlerini çok daha ileriye taşıyarak VKV Çağdaş Sanat Koleksiyonu'ndan sergilerin yanı sıra farklı sanat disiplinlerinden gösteri ve etkinliklere yer açacak. Mimari tasarımı İngiliz Grimshaw Architects tarafından yapılan ve üç yıldır inşası süren bina, toplam 18 bin metrekare kapalı alana yayılıyor. Binanın içinde sergi alanlarının yanı sıra performans salonları, etkinlik alanları, kütüphane ve yeme- içme alanları da olacak.

KİRALAR ÇOK ARTTI
'Sanat dünyası neden rotasını Nişantaşı'ndan Dolapdere'ye çevirdi?' diye soracak olursanız, bunun cevabını bulmak güç değil. Artık dayanılmaz kiralar, galerileri Dolapdere'de olmaya itti. Bir şehrin dönüşümünün sanatla olması kadar güzel bir şey olamaz. Dolapdere artık üçüncü sayfa haberleriyle değil, sanatıyla konuşulacak. Siz de dünyaca ünlü yabancı sanatçıların ve Türkiye'nin önde gelen çağdaş sanatçılarının eserlerine yer veren galerileri gezmek için bir gününüzü Dolapdere'ye ayırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA