Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Her bütçeye uygun sanat eseri

Dünyada çok yaygın olan 'ulaşılabilir sanat' konsepti, Türkiye'de de artık yavaş yavaş duyulmaya başladı. SABAH ve Daily SABAH'ın medya sponsoru olduğu Step İstanbul, bu konseptin Türkiye'deki en iyi örneklerinden biri. Çağdaş İstanbul ve Tomtom Designhood işbirliğiyle düzenlenen ve yarın sona erecek olan etkinliğin en güzel yanı; etkinlikte sergilenen sanat eserlerinin fiyatlarının 500 liradan başlayıp 20 bin lirayı aşmaması. Her bütçeye uygun sanat eserinin olduğu etkinlikte; 25 galeri ve 250'den fazla sanatçının eseri yer alıyor. Öte yandan Step İstanbul, genç neslin sanata ilgisinin büyük olduğunu da gösterdi. Özetle, gençler ve yeni koleksiyoner olacak sanatseverler için Step İstanbul müthiş bir başlangıç yeri. Eserlerin birçoğuna Contemporary'den aşinaydık belki ama bu etkinlikte birbirinden yetenekli yeni nesil sanatçılar da keşfettik. Örneğin Eda Soylu'nun bir duvardaki çiçeklerin yer aldığı eseri ve hikayesi son derece ilgimi çekti. Eda Soylu, eserin hikayesini şöyle anlatıyor: "Çiçek betona gömüldüğünde üç tane eylem gerçekleşir: Öldürmek, barınmak, korumak. Betona gömülen çiçekler öyle hemen ölmezler, gözlemlenebilir bir ölümleri vardır. Zamanla güçsüzleşirler ancak bu ölüm şekli renklerini korumalarını sağlar. Bir nevi fosilizasyona uğrarlar. Beton ve çiçek arasında bir diyalog oluşur. Bu kabalık ve kırılganlık arasında geçen diyalog ile etrafımızı çevreleriz. Beton ve çiçek aslında hepimizin hikayesi." Eda, ne güzel bir benzetme bu. Step Istanbul'da; AnnaLaudel Gallery, ArtOn İstanbul, C.A.M. Galeri, X-ist, PG Art Gallery'deki eserler mutlaka görülmeye değer.

ANTEP'TE KÜLTÜR BULUŞMASI
Ne mutlu ki sanat, ülkemizin neredeyse her köşesinde konuşulmaya başlandı. Son günlerde beni en çok heyecanlandıran etkinliklerden biri de Gaziantep'te hayata geçirilebilmek için gün sayıyor. Proje sahipleri yetenekli genç iki isim: Ayşe Jaber ve Hayrunnisa Taşyar. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve HN Art Consultancy ile beraber müthiş bir sanat etkinliği için yola çıkmışlar. Gaziantep Sanat Günleri; 2 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında 'Doğunun Işığı' teması ile sanatseverlerle buluşacak. Etkinlik, tarihi ve kültürel mirasıyla zengin bir geçmişe sahip olan Gaziantep Ayıntap Sanat ile geleneksel ve modern sanatı birleştirecek. Bu sanat buluşması kapsamında Hamam Müzesi'nde Ahmet Güneştekin, Dilahan Doğan ve Arif Akdenizli, Hışvahan'da Ahmet Güneştekin, Zeynep Demirel ve Nilay Özenbay, Ömer Asım Ersoy Kültür Merkezi'nde Ayça Sarç'ın derlediği Yorganlar Fora ve Fırat Neziroğlu sergileri olacak. Bu projenin en güzel yanı ise etkinliğin gelirinin bir kısmının Bizim Çocuklarımız Dayanışma Derneği'ne bağışlanacak olması.

RAMAZAN'A ÖZEL SOHBETLER
Sanata yeni bir bakış açısı ile ilk kez gerçekleştirilecek Ramart Platform, 4-13 Mayıs tarihleri arasında; geçmişin bilinciyle sanatta günceli yakalamak adına 22 ülkeden, farklı disiplin ve jenerasyondan 99 sanatçıyı İstanbul, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde bir araya getiriyor. Pelin Çift moderatörlüğündeki etkinliğe; Ramart Platform 2019'un küratörü Beste Gürsu başta olmak üzere Devrim Erbil, Mercan Dede, Timur Kerim İncedayı, İsmail Acar, Ahmet Güneştekin, Jale Yılmabaşar, Simon Alexander Adams gibi sanatçılar katılacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA