Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel 8 film

Sinema dünyasında güçlü kadın hikayelerine ihtiyaç olduğu her zaman konuşulan önemli bir konudur. Her geçen yıl cinsiyet eşitliği için film festivalleri ve Oscar törenlerinde #metoo ve #timesup gibi farkındalık kampanyalarına imza atılsa da daha çok yol kat edilmesi gerekiyor. Kadın yönetmenlerin, kadın hikayelerinin daha da desteklendiği bir sinema dünyasına ve kadınların kahramanlaştığı, mücadele verdiği ve hayata karşı kazanım elde ettiği senaryolara ihtiyaç var. Dilerim güçlü kadın hikayelerinin çoğalarak arttığına yıldan yıla tanık oluruz. Çünkü kadınlar muhteşem karakterlerle daha da kahramanlaşıyor. İşte tam da Dünya Kadınlar Günü'nde izlenecek, merkezinde kadın olan sekiz film önerisi. İyi seyirler...
MARIE CURIE Paris Sorbonne'da yer alan ilk kadın olarak başarıdan başarıya koşan bir Marie Cruie'nin hikayesi. Filmde; erkeklerin egemen olduğu bir dünyada, bir kadının kararlı bir şekilde yola nasıl devam ettiği anlatılıyor.
BENİM ADIM MALALA Suudi Arabistan'ın ilk kadın yönetmeni Haifaa Al-Mansour'un çektiği 'Benim Adım Malala', bir kız çocuğunun gözünden Suudi Arabistan'ı ve kadın olmanın zorluklarını anlatıyor.
MUSTANG Beş kız kardeşin özgürlükleri için verdikleri mücadeleye odaklanan ödüllü bir yapım. Lale ve kardeşleri, oynadıkları bir oyunun çevreleri tarafından beklenmedik bir skandala dönüştürülmesi sonucu adeta ev hapsine mahkum olurlar. Kardeşler, özgürlüklerine kavuşmak için yeni yollar arar.

UÇURTMAYI VURMASINLAR
5 yaşındaki bir çocuğun gözüyle kadınlar hapishanesinin ve sevginin çarpıcı hikayesi... Küçük Barış'ın bu dört duvar arasında kadınları gözlemlediği film, kadınların iç dünyasını çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor.
THE DRESSMAKER Her kadının izlerken kendine dersler çıkartacağı güçlü bir kadın hikayesi. Hakkındaki cinayet suçlamaları nedeniyle genç yaşta annesini ve doğduğu toprakları geride bırakmak zorunda kalan Tilly Dunnage, yıllar sonra bambaşka biri olarak geri döner.
FRIDA Sanat dünyasının 'ilk'lerinden ve en özel kişilerinden biri Frida Kahlo, özgürlüğün asla kısıtlanamayacak olduğuna inanmaktadır. Baskıcı dönemin 'önemli' ve 'tek' kadın ressamının neler yaşadığının, neler düşündüğünün ve neler anlattığının filmini yer yer hüzünlenerek izleyeceksiniz.
AMELIE Hayal gücü geniş, genç bir Fransız kadın olan Amelie, banyosunda gizlenmiş eski oyuncaklar bulur. Amelie'nin hayatı, oyuncakları gerçek sahibine geri verince değişir ve başkalarının hayatlarına da en beklenmedik yollarla müdahale etmeye başlar.
ERİN BROCKOVICH Güçlü, ama bir yandan da hassas bir kadın olan Erin Brockovich'in hikayesi. İçinde bulunduğu şartlarda, sıradan kadınsal zayıflıklar, müsaade gösterilemez lüksler. Erin, imkansızı başararak büyük bir şirkete karşı zafer kazanıyor.

Virüs sinemayı da vurdu
Koronavirüs, pek çok şeyi değiştirdi ve değiştirmeye devam ediyor. Eğitim alanında uzaktan eğitim platformları yükselirken, sinemaya gidenlerin sayısı da azaldı. Herkes kalabalık yerlere girmekten kaçınırken, dijital platformların tercih ediliyor olması, hisse değeri artışı beklentilerine de sebep oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA