Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

‘Sinema salonlarında sosyal mesafeyi sağlayacak oturma sistemine geçmeye hazırız’

Sinema endüstrisinin geleceğini bekleyen riskler olsa da çeşitli çözüm yolları, umut verici haberler de var. Amerika'daki sinema salonu zincirlerinin öngörülerine göre; Temmuz ayında sinemalar farklı salon sistemleri geliştirilerek yeniden açılacak. Koronavirüs salgını nedeniyle çekimlerine ara verilen 'Avatar 2' ekibi, yakın zamanda sete gireceklerini açıkladı. Yeni Zelanda Film Komisyonu'nun açıklamalarına göre, her filmin çekimlerine devam edilmesi için izin talep edildi. Ancak bu talep, Sağlık Bakanlığı ve çeşitli iş güvenliği kuruluşları sayesinde hayata geçirilebilecek. BBC çözüm olarak tüm set ekibini oyuncularla birlikte karantinaya alarak çekimlere devam etme önerisinde bulunmuştu. Bu çözüm hayata geçirilebilirse sinema ve televizyon sektörü kaldığı yerden devam edebilir gibi görünüyor. Ülkemizde ise CGV Mars Dağıtım Şirketi vizyon takvimlerini paylaştı. Takvimin Temmuz ayından başladığı ve 3 Temmuz'da 'Nuh Tepesi' filmiyle açılış yapıldığı görülüyor. Tabii henüz sinemaların açılmasıyla ilgili resmi bir açıklama yok. Kapalı olan sinemaların nasıl ve hangi koşullarda açılacağı bilinmiyor. Temmuz'da açılsa bile, virüsün devam ediyor olması sebebiyle sinema salonlarında Amerika gibi değişikliğe gidilmesi gerekebilir. Türkiye'deki en büyük zincir CGV Mars Cinema Group bu konuda ne yapacak? CEO'su Nurdan Ulu Horozoğlu'na sordum... İşte Horozoğlu'nun süreçle ilgili öngörüleri:
■ CGV Mars Cinema Group olarak pandemi sürecinde insanların sosyalleşmeyi ve eski alışkanlarını özlediğini gözlemliyoruz. Karantina sürecinin sonra ermesiyle birlikte hayat normale dönerken insanların kapalı alanlara girmek konusunda çekinceleri ve güven sorunları muhakkak olacaktır. Biz gerekli her türlü önlemi alarak, hem çalışanlarımızın, hem de misafirlerimizin sağlık ve güvenliğini sağlayacak, endişelerini azaltıp keyifle film izleyebilmeleri için gerekli ortamı oluşturacağız.
■ Misafirlerimiz, çalışanlarımız ve ailelerinin sağlığı bizler için her şeyden önemlidir. Biz de şu anda; bu dönemi düşünerek sinemalarımızı sağlık ve güvenlik açısından en üst düzeye getirmek için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu çok titizlik gerektiren bir süreç olduğu için henüz planlama aşamasındayız, netleştiğinde paylaşabiliriz.

KARARI BEKLİYORUZ
■ Dünyada ve Türkiye'de özel formatlı salonlara olan ilgi gün geçtikçe artıyor. CGV Mars Cinema Group olarak biz salonlarımızda 3S (Screen, Sound, Seat) kuralını uyguluyoruz. Bu kurala göre; hizmet verdiğimiz salonlarımızda seyir konforunu en üst düzeye çıkararak, farklı ve yenilikçi teknolojiler ile donattığımız salonlarımızda sinemaseverlere evde ya da başka ortamda yaşayamayacakları bir deneyim sunuyoruz. Salgının kontrol altına alınmasının ardından sinemaların tekrar açılması kararını devletimizin yetkili organları verecek. Biz de, şartlar ne olursa olsun elimizden geleni yapacağız.

'Dezenfekte işlemleri düzenli olarak yapılacak'
■ Sinema salonlarımızda gerekli dezenfekte işlemleri yapılacak ve sinemalar açıldıktan sonra rutin olarak takip ettiğimiz hijyen prosedürlerimizi gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Gerek gişe, gerek büfelerimizde standart el ve yüzey dezenfektanı bulunduracağız, gerekli durumlarda maske kullanımını sağlayacağız. Büfelerimizdeki tüm makinelerimizi ve ortak alanları özel temizlik ürünleriyle sık ve düzenli bir şekilde sterilize etmeye de devam edeceğiz. Süreç gerektirirse; gişe ve büfelerde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak işlemleri gerçekleştirmek için düzenlemeler yapabiliriz. Yine gerektirirse salonlarımızdaki oturma düzenini diamond model dediğimiz sosyal mesafe sağlayacak oturma düzeni ile hizmete sokabiliriz.

'Beyazperdede film izlemenin yeri doldurulamaz'

Güney Kore gibi diğer ülkelerde sosyal mesafe ve karantina kurallarını uygulayarak sinemaseverlerin beyazperde ihtiyaçları da karşılanıyor. Büyük beyazperdede, zengin ses sistemi ve rahat koltuklarda film izlemenin yeri doldurulamaz bir deneyim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA