Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Şiir kitaplarıyla ruhumu besledim yemek yaparak oyalandım

Geçtiğimiz pazar en değerli varlıklarımız olan annelerimizin günüydü. Bu özel gün sebebiyle SABAH Instagram hesabında konuğum hem sanatçı kimliğiyle, hem de anneliğiyle örnek Funda Arar'dı. İşte her dakikası ayrı güldüğümüz sohbetimizden akılda kalanlar...
■ Her kadın biraz annesine benzer. Benim de ekranda bazen kendimi izleyip "Aa annem gibi konuşmuşum" dediğim oluyor. En benzeyen özelliğim, konuşma tarzım ve mimiklerim. Bir de onun gibi güzel yemek yapıyorum. En unutamadığım anılarımdan biri; bir Anneler Günü'nde kardeşimle bir çuval unu evin her yerine boşaltmıştık. Annem büyük şaşkınlık yaşamıştı.

DOĞAYA İYİ DAVRANIN
■ Annem çok sabırlı bir insan, onun sabrını örnek alıyorum kendime. Çocuğunuz da size sabrı öğretiyor çünkü gerçekten kolay değil. Hayatım daha düzenli hale geldi. Anne olunca daha fazla duygusallaştım. Evlat sevgisinin üzerine çıkabilecek bir sevgi yok, hiç bitmeyen bir aşk o, asla doyamayacağınız bir durum.
■ Yoğun çalışıyorum ama sabah gidip akşam gelen bir anne değilim. Konserim biter bitmez geliyorum. Günlük işlerimi o okuldayken yapıyorum. Çok ayrı kalmıyoruz. Biz sabah 9 akşam 6 çalışan annelerden daha avantajlıyız.
■ Karantinada canlı yayın yapmak bize de moral oldu. Ama sahneleri çok özledim. Şarkı söylemek benim için tutku. Dört gözle sahnelere döneceğim günü bekliyorum. Bu günlerde bir yandan üretmek durumundayız. Bir klip çekmek istiyoruz evde.
■ Şiir kitapları çok okudum bu süreçte, ruhuma iyi geldi. Atilla İlhan'lar, Cemal Süreya'lar, Ataol Behramoğlu'ları... Şiir kitapları beni besliyor. Ailecek film izliyoruz ama eşim Febyo (Taşel) genelde yarıda uyuyakalıyor. Karantina biter bitmez yakınlarımla kucaklaşmak istiyorum. Gitmek istediğimiz çok yer vardı bu süreçte, Mardin ve Van planımız vardı mesela. Oğlum Japonya'yı görmek istiyor. Suşi delisi olduğu için orada yemek istiyormuş. Afrika'ya da gitmek istiyoruz.
■ Yaşlılarımız için evde kalmaya devam edelim. Bu süreçte sevdiklerimizin değerini daha çok anladık. Arkadaşlarımızla bir çay içmenin bile ayrıcalık olduğunu gördük. Biz bu dünyanın sahibi değiliz, misafiriyiz. Lütfen dünyaya, doğaya iyi davranalım.

'Koronadan
değil çamaşır suyundan gideceğiz'
■ 'Kafayı yiyeceğim artık' diyorum bazen bu temizlik işinden, çünkü siliyorum, sonra acaba silmiş miydim diyorum, tekrar siliyorum. Dışarıdan gelen paketleri bekletip dezenfektanlı sulardan geçirip açıyorum. Kuryelerimize binlerce teşekkür, bütün ihtiyaçlarımızı kapımıza getiriyorlar. Koronadan gitmezsek çamaşır suyundan gideceğiz.

'İnşallah sahnede göbeklerimizi tokuşturmayız'
■ Mutfakta çok zaman geçiriyoruz. 'Çayın yanına ne yapsak?' diyoruz, sürekli bir yemek durumu var, vakit geçiyor, iyi oluyor. Hamur işlerinde Aras da bana katılıyor, çok eğleniyor. Galiba kilo da alıyoruz, müzisyen arkadaşlarla konuşuyoruz, inşallah ilk konserde göbekleri tokuşturmayız. Allah sağlık versin, kilo verilir. İnsan çayın yanına akşam kek, helva filan istiyor. Sağlıklı, hurmalı, badem unlu çok güzel tarifler de yapıyorum.

'Aras'la lego
oynayıp puzzle yapıyoruz'
■ Karantina günlerinde sabah kalkıyoruz, bir telaş oluyor, Aras'ın kahvaltısı, sonra online dersler başlıyor. Aras 1inci sınıfa gidiyor, bu yaştaki çocukların ev ortamında okul psikolojisine girmesi zor oluyor. Çocuklar için çok zor geçiyor karantina, dışarıya çıkamıyorlar. Onu oyalamak için legolarla oynuyoruz, puzzle yapıyoruz.

'Çocuğuna sarılamayan sağlıkçılar beni çok etkiliyor'
■ Koronavirüs salgını nedeniyle Anneler Günü bazı insanlar için buruk geçti. Sağlık çalışanları çok zor bir iş yapıyor, onlara minnettarım. Sosyal medyadan izlediğim videolarda görüyorum; baba eve geliyor ama çocuğu ona sarılamıyor, sonra baba ağlıyor. Gerçekten o görüntülerden çok etkilendim, gözlerim doluyor düşündükçe. Emekleri tartışılmaz, çok zor bir iş yapıyorlar, hepsine binlerce kez teşekkür ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA