Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Eksi 10 derecede kar havuzunda çılgın gösteri

Geçtiğimiz yıllarda Red Bull Jump and Freeze olarak bilinen, ülkemizde bu yıl 6'ncısı düzenlenen Red Bull Kar Havuzu yarışmasında, yüzlerce katılımcı çılgın kostümleriyle, snowboard veya kayak ekipmanlarıyla, rampadan kayarak buz gibi suya atladı.
Yılın en soğuk yarışmasının jüri koltuğundaydım ben de. Yarışma, geçtiğimiz yıllardan kesinlikle daha soğuk bir ortamda, -10 derecede gerçekleşti. Kar Havuzu'na bu yıl pandemi şartlarından dolayı sınırlı bir katılım vardı. Bu yılın bir özelliği de yarışmanın aksiyon dolu bir filme dönüşmesiydi..."Bu filmin başrolünde kimler var?" diye soracak olursanız; sosyal medya ve televizyon dünyasının bilinen isimlerinden Nisa Bölükbaşı ve Barış Murat Yağcı, ünlü Youtuber Orkun Işıtmak, ralli pilotu Doğan Kabak, seyahat yazarı Kerimcan Akduman, e-spor dünyasının ünlü ismi Cantuğ ve Kıvanç Talu. Uludağ'da filmin çekimleri için herkes yerini aldı, biz de yarışmacıların kayak ve snowboard'daki yeteneklerini, özgün kostümleriyle atlayışlarını oyladık. Buz gibi suyla dolu havuza en havalı atlayışı yapıp jüriyi etkilemeye çalışmak belki delilik değil ama büyük çılgınlıktı bence.

KOSTÜM SAVAŞLARI
Film çekimlerine yönetmenin 3-2-1 kayıt demesiyle başlandı. Heyecan doruktaydı, nefesler tutuldu, yarışmacılar kostümleriyle havuza doğru şov yaparak geldi. Yarışmanın adı bu saatten sonra Red Bull Kar Havuzu Kostüm Savaşları oldu çünkü kıyafet tasarımları o kadar başarılıydı ki, puan vermek güçtü. Jüride en düşük puanı veren genelde ben oldum, su sıçratan yarışmacıdan puan kıran isim ise Şokopop'tu. Dünya tekvando şampiyonu milli sporcu Kübra Dağlı atlama performanslarını, Neslişah Şatıroğlu kostümleri değerlendirdi. Red Bull Türkiye Instagram hesabı üzerinden jüriye katılmaya hak kazanan Erdem Oktay ile Nures Gürses ise ortalama puanlar verdi. Kıvanç Talu'nun jüriyle atışmaları ve yarışmacılara sorduğu sorular da güldürdü, -10 derecede stand up izledik.
Özetle; birbirinden renkli kostümler giyen katılımcılar, soğuk havayı şölene çevirdi. Planör, köpekbalığı kostümü, zürafa ve Unicorn'a kadar çeşitli kostümlerle buz gibi havuza atlayan herkesi cesaretlerinden dolayı kutluyorum.

FAVORİM UNICORN
Nisa Bölükbaşı unicorn kostümüyle, öyle şahane bir şovla atladı ki havuza, o an açık ara farkla birinci olacağı belliydi. Hak edilmiş bir diğer derece ise ralli arabasıyla performans sergileyen Doğan Kabak'ın ikinciliği oldu. Planör kostümüyle yarışan Orkun Işıtmak da üçüncü oldu.

10 KADINDAN 6'SININ HAYALLERİ ENGELLENİYOR
Kadınların hayallerine giden yol eğitimle desteklendiğinde öyle güzel bir yöne evriliyor ki... Elidor'un yaptığı bir araştırma; her 10 genç kadından 6'sının "Hayallerimle aramda engeller var" dediğini ortaya koyuyor. Kadınların hayallerine giden yolda engel olmayın, destek olun çünkü kadın desteklenirse güzelleşir, sağlıklı nesiller yetiştirir.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla birçok etkinlik düzenleniyor, birçoğunun içi boş, kadının sadece adı var. Elidor'un, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve online eğitim platformu Udemy iş birliğiyle hayata geçirdiği 'Kendi Yolumuzda' projesi ise farkındalığı yüksek projelerden biri. Genç kadınları hayallerine giden yolda eğitimle destekleyen projede binlerce genç kadına ücretsiz kişisel gelişim programı sunuluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA