Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Bu ödüllerden Venedik Film Festivali’nin haberi var mı?

Jüri başkanlığını ABD'li yönetmen Damien Chazelle'in üstlendiği 80'inci Uluslararası Venedik Film Festivali başladı. Hollywood'da devam eden yazarlar ve oyuncular grevi, açılış filminden başlayarak festivali ciddi bir şekilde etkilemiş durumda.
Grev kuralları gereği oyuncuların filmlerini tanıtmaları, röportaj vermeleri yasak. İlk olarak 'Call Me Your Name', 'Suspiria' ve 'Bones and All' filmlerinin ödüllü yönetmeni Luca Guadagnino imzalı "Challengers" filminin festivalin açılışını yapacağı duyurulmuştu. Hollywood'da hem senaristlerin hem de oyuncuların aynı anda grevde olması nedeniyle film, festival programından çıkarıldı.



ÖDÜLLER DAĞITILMADI!
Festivalin açılış filmi Edoardo De Angelis imzalı 'Comandante' oldu. Festivalde bu yıl merakla beklenen pek çok yapım var. Yarışmada ABD'li yönetmenler David Fincher, Sofia Coppola, Ava DuVernay, Michael Mann, Bradley Cooper ve Wes Anderson'ın filmleri bulunuyor. Emma Stone'un başrolde olduğu Yorgos Lanthimos imzalı 'Poor Things', Michael Mann'in yönetmen koltuğunda oturduğu 'Ferrari' festivalin dikkat çeken yapımlarından.



Türkiye'den bir gurur da, 'İki Şafak Arasında' ile ulusal ve uluslararası festivallerden birçok ödül kazanan Selman Nacar'ın ikinci uzun metrajlı filmi 'Tereddüt Çizgisi' 80. Venedik Film Festivali'nin resmi yarışma seçkisi olan Orizzonti Bölümü'ne kabul edildi. Nehir Tuna'nın ilk uzun metrajlı 'Yurt' filmi de Venedik Film Festivali'nde yarışıyor.



Festivalin ödülleri 9 Eylül akşamı görkemli bir törenle açıklanacak. Yani henüz herhangi bir ödül dağıtılmadı. Bunu neden söylüyorum, dünyadan bihaber birçok insan ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah'a Venedik Film Festivali'nden büyük ödül! Şeklinde haberler yaptı. Festivalin bu ödülden haberi var mı, yok. Farah Zeynep Abdullah, İtalya Kültür Bakanlığı ve İtalya Sinema Eleştirmenleri tarafından verilen Premio Kinéo ödüllerinde En İyi Kadın Başrol Oyuncu Ödülü'nü kazanmış. Konu sadece bundan ibaret festival kapsamında değil, aynı tarihlere özellikle denk getirilmiş paralel ama bağımsız bir etkinlik.



Tek Farah değil, Demet Özdemir'in büyük başarısı! Venedik Film Festivali'nde 'Uluslararası En İyi Oyuncu' ödülüne layık görüldü haberleri de çıktı. Bu haberleri kim servis ettiyse eminim istediği etkiyi yarattı ama maalesef oyuncularımızın ödül aldığı haberinin yayılması, öncelikle oyuncuların itibarını sarstı ve kötü eleştirilere maruz kalmalarını sağladı.
Oyuncunun Venedik film festivaliyle alakası olmayan bir ödül aldığı haberine nasıl tepki verdiği de önemlidir. Bazı oyuncular sessiz kalarak bu tür olayların zamanla unutulmasını umabilirler, ancak diğerleri bu konuyu açıkça ele alarak itibarlarını savunmaya çalışabilirler. Tepki biçimi, kamuoyunun oyuncu hakkındaki görüşünü etkileyebilir.



ŞAMPİYONUN TÜRKİYE MACERASI
Bu yaz denizin üzerinde hızlı bir şekilde yükselen, Wing foiller çok konuşuldu. Elde tutulan şişme bir kanat aracılığıyla rüzgarın gücünü kullanarak foilboard'un üzerinde süzüldüğünüz bir tutkudan bahsediyorum. Her ne kadar su sporlarının geleceği olarak gösterilse de bu çılgın aktivite öğrenmesi hiç de kolay değil.
Kiteboard ve Wing Foil disiplinlerinin başarılı Red Bull sporcusu Louka Pitot, ile Urla'da buluştuğumda daha da iyi anladım zorluğunu. İki kez Dünya Gençler Şampiyonu olan Maurituslu sporcu Local Hero Tour kapsamında düzenlenen eğitimlerle, katılımcılara değerli bir deneyim sundu.



Türk sporcuların yetenekleri hakkında da olumlu düşüncelere sahip olan Pitot, Türk Kite sörfçülerinin seviyelerinin çok yüksek olduğunu vurguladı. Onun desteği ve öğütleriyle, Türkiye'nin bu spor dalındaki başarısı daha da yükselme potansiyeline sahip. Louka Pitot'un en büyük hedeflerinden biri, önümüzdeki yıl tekrar dünya şampiyonu olmak. Bu hedefe giden yolda hem kendisi hem de onun gibi genç yeteneklere rehberlik etmeye devam edecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA