Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

Teşekkürler...

Bakiyeniz Yetersizdir Diyen Alet
Bazı günler vardır. Evden çıkmadan aynaya baktığında spora ve diyete başlaman gerektiğini düşünürsün.
Ancak bazı günlerde ise, o ayna sana öyle şeyler söyler ki...
Hollywood temsilcileriyle nasıl boğuşacağını, acilen profesyonel menajerlerle çalışman gerektiğini düşünürsün.
Evden çıktğında sana uzanmaya çalışan güneşin ışıkları birer spot ışıkları gibidir. Otobüs durağına giderken, şampuan reklamlarındaki gibi herkesin sana baktığı hissine kapılırsın.
Otobüs de, tam zamanında gelir. Bir dakika bile beklemezsin. Bugün yaşayacağın otobüs aşklarını ve flörtlerini bir an düşünürken... 'Bakiyeniz yetersizdir.'!
Meğer her şey haince bir kumpasmış.
Ayna, otobüs, güneş... Hepsi ortak çalışıyorlarmış. Akbilinde para olup olmadığını düşünmek için sana bir an bile vakit bırakmamışlar. Ve sen... Sen tüm o özgüven patlamasından sonra kendini en arka koltuğa kadar 'akbilinizde fazladan var mı?' sorusunu sorarken bulursun. Ama zaten otobüste yanı boş olan potansiyel otobüs aşkın çoktan, 'Bakiyeniz yetersizdir' i duyduktan sonra bir anlık refleksle sana bakıp, seni elemişti. Seni ifşa eden o alete teşekkür etmelisin.

Sınav Notlarını Karışık Sırayla Atan Arkadaş
Rahat kafayla geçen uzun bir yaz tatilinden sonra okul başlar. Tekrar bir arkadaş ortamı içerisinde bulursun kendini. Dersten sıkıldığında seninle bir kafeye gidip sohbet etmeye hazır arkadaş grubun zaten ders esnasında çevrendeki sıralarda uyuyorlardır.
Vize tarihleri açıklanana kadar vur patlasın çal oynasın geçen günlerden sonra, birden her şey ciddileşir.
Birden sen ve arkadaş grubun fark edersiniz ki, hiçbiriniz bir sayfa bile not tutmamıştır. Grup dışında olup, en önde oturup not tutan arkadaşlar saptanır. Tek tek yazılır. Birisi cevap verir ve notları paylaşmayı kabul eder. Kendi tembel arkadaş grubunuzla küçük bir neşe yumağı oluşturursunuz.
Dersi geçebileceğinize inancınız artar. 30 küsür sayfalık ders notu karışık şekilde geldiğinde ise her şeyi anlarsınız. Not tutup bunu sizinle paylaşmayan diğer çalışkanlar, sadece size merhamet etmişlerdir. Ancak size o notları atan, size önce bir umut verip sonra onu sizden alarak sizi bir yıkıntıya çevirmeye niyetlidir.
Sınav öncesi gecen notlara çalışarak değil, 36 sayfalık dev bir puzzle'ı çözmeye çalışarak geçirirsin. Sınav günü o arkadaşına yürek dolusu teşekkürlerini iletmelisin.

AVM Restoran Katı
Ayın başında evden çıkmaya üşenip günlerce dışarıdan yemek söylersin.
Hem bulaşık çıkmaması, hem yemek yapma zahmeti olmaması seni öylesine cezbetmiştir ki... Bunun büyüsüne kapılarak geçen koca bir iki haftadan sonra paran azalır. Diyet ve spor yapmayı düşünürsün. Hem paran yok hem de pizzayla geçen haftalar seni formdan iyice uzaklaştırdılar.
Yakındaki alışveriş merkezinde parasını ödeyip gitmediğin spor salonu aklına gelir. Akıllıca bir denge kurduğuna inanır ve AVM'ye gidersin.
Paranın son demleriyle, merak ettiğin filmin gösterime girmiş olmasının aynı ana denk gelmesi de ayrı bir şovdur. Ancak daha büyük olaysa, az olan vaktini spor yerine sinemayaayırmaya karar verip sinema katına çıktığında hatırlarsın ki, aslında ora-sı aynı anda yemek katıdır.
Belki karnın aç değil, belki paran da bitmek üzere. Evinde hesaplı bir yemek için malzemelerin seni bekliyor. Ama dayanamıyorsun.
Sağlıksız ve pahalı yemek, arkasından bir de sinema keyfi öyle güzel ki...
Ne diyet kalıyor ne de tasarruf. Restoranların ve sinemanın aynı katta olmasını tasarlayan mimara, teşekkür etmelisin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA