Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Haylaz çocuk Tyga geliyor

R&B'nin dünyaca ünlü starı Tyga, 21 Nisan'da İstanbul'da sevenleri ile buluşacak.
Masquerade Club'te sahneye çıkacak olan Amerikalı yıldız için hazırlıklar parmak ısırtacak cinsten. Şarkıcı, 14 kişilik ekibiyle birlikte özel jetle geliyor.
Kendisi için tutulan pahalı otelde kral dairesinde kalacak Tyga'nın terlik, bornoz ve bardaklarının üzerinde ismi yazılı olacak.
Tyga'nın odasına ayrıca özel olarak hazırlanan ses sistemi tesisatı kuruldu.

Şarkıcı için 20 kişilik koruma ekibi tutuldu. İstanbul'u gezmesi için Ferrari ve Lamborgini marka iki araç ayarlandı. Tyga'nın gönderdiği listede istedikleri ise şunlar: Altın çilek, lokum, az pişmiş yağsız et, özel marka su… Tyga'nın konser sonrası Boğaz turuna çıkacağı da kesin. Onu ağırlayacak olan genç işletmeci Arda Arman Perihan, "Bu konser için Avrupa'nın dev futbol kulüplerinden ve birçok yıldız isim aradı, hatta yer ayırttı" dedi.



Herkes onu dinlerken...
'Seda Sayan kimi dinliyor, ne tarz şarkı seviyor?' diye kendisine sordum.
Bakalım Sayan bu hafta kimleri dinlemiş...
1. Whitney Houston- 'I Will Always Love You' 2. Frank Sinatra- 'My Way' 3. Orhan Gencebay- 'Kır Gönlünün Zincirlerini' 4. Sezen Aksu- 'Gitme Dur Ne Olur ' 5. İbrahim Tatlıses- 'Kal Benim İçin'

OZAN DOĞULU

'Duygusuz müzik olmaz'
Duygularımızın içinde bile matematik var. Bu, döneme, yaşanmışlıklara göre değişkenlik gösteriyor. Dolayısıyla ortaya bir matematik çıkıyor. Duygusuz müzik olmaz. Söz, beste ve aranje yaratıcılık gerektirir, bu da matematiksel hesaplarla değil, duyguyla olur. Matematik doğru olan, müzik güzel olandır. Müzikte doğruyu bulmak zordur. Güzel ise müziğin doğasında vardır.

Müzikte matematik var mı?
Biri sanat, biri bilim dalı. Ancak 'Müzik için iyi bir matematik şart' diyenlerin sayısı az değil. Yıldız isimlerin şarkılarının tutması için formüller kullandığı biliniyor. Piyasının önemli isimlerine bu soruyu yönelttim, işte yanıtları...

SİNAN AKÇIL

'Duygu yoksa matematik işe yaramaz'
Her şeyin olduğu gibi müziğin de bir matematiği vardır, önemli olan bu matematiği bilmek ama duyguların önüne geçmesini engellemektir. Yani, 2 kere 2, 4 eder bu kesindir ama o 4'ü anlatış şekli yani müziğin duygusal matematiği orada gizlidir. Hit bir şarkı yazmanın kuralları vardır ama şarkıyı yazan kişide özel bir duygu, yetenek ve ruh yoksa o matematik bir işe yaramaz.

OZAN ÇOLAKOĞLU

'Var ama duygu daha ön plandadır'
Müziğin matematiği vardır ama bu donelerden biri sadece. Kimi zaman yanlış matematik ama doğru duygu, doğru matematiğin önüne geçer. Bence duygularla matematiğin savaşında duygular her zaman galip gelir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA