Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Uyku girmezmiş gözlerine!

Sosyal medya bu hafta ilginç bir olaya sahne oldu.
Oyuncusundan yorumcusuna bir sürü sanatçı, Ekrem İmamoğlu'nun kurup solistliğini üstlendiği orkestraya gönüllü vokalist oldu.
Olay çok basitti.
YSK gerekçeli kararını açıkladı ve seçimlerin tekrarlanacağını söyledi.


Ne İmamoğlu'na "Sen seçimlere katılamazsın" ne de kimseye "Sen oy kullanamazsın" dedi... Ama İmamoğlu olayı öyle bir köpürtüp mağdur edebiyatına çevirdi ki.... O çaldı, sanatçılar söyledi, birkaç semt de bu şamataya tencere tava çalarak katılınca ortalık gürültüye patırtıya boğuldu.
Benim şaşırdığım ise; vatan için hiçbir ortak paydada, toplumsal acıda buluşmamış bunca ismin çabucak bir araya gelmesi.


Halbuki bu vatan binlerce Mehmetçiğini şehit verdiğinde o sanatçıların çoğundan çıt çıkmadı. Bir de Tarkan gibilerin açıklamaları vardı: "Dün gece gözüme uyku girmedi, gel gör ki sabah ufukta doğan ışık her zamankinden daha parlaktı..." Adama sorarlar 'Onca şehit verdiğimizde de geceleri düşünmekten uykusuz kaldın mı hiç?' diye. Oysa her can; sen, ben, o rahat uyusun diye verilmedi mi?
Tepkim şuna: Hassas olduğunuz veya olmanız gereken asıl konularda neredesiniz?


Kaçınız bir şehit cenazesine katıldı?
Kaçınız bir şehit evladının başını okşadı ve kaçınız sınırda bizi koruyan evlatlarına selam çaktı?
Siz vatan, devlet, millet aşkını çiçek böcek sevgisi mi sandınız?
Siz mevsimlerine göre mi uyuyup uyandınız? Ama olsun... Onlar unutsa da, anmasa da bizim yüreğimize kazıdığımız Ömer Halis'ler, Fethi Sekin'ler, Er Ali Çeker'ler ve er Ercan Can'larımız var.
Ve biz onlar için uykusuz kalmaktan asla ve asla imtina etmiyoruz..

Dinlemekten usanmadığım tek şarkı
Uğur Işılak, son albümünün yeni klibi 'Aklıma Düşünce'yi Avrupa Müzik ve Simklas işbirliği ile yayınladı. Sanat hayatında bu yıl 30'uncu yılını deviren, bu sürede yüzlerce esere imza atan, birçok proje albümü ile de ülke değerlerini ve mirasını günümüze taşıyan özgün müziğin en önemli sanatçılarından Uğur Işılak, proje albümleri dışında kendi şarkılarından oluşan albümü 'Aklıma Düşünce'nin ikinci video klibi ile müzikseverlerle buluştu. Işılak, albüme de ismini veren, söz ve bestesi kendisine, düzenlemesi gene kendisine ve Ali Tolga Demirtaş'a ait 'Aklıma Düşünce' şarkısının video klibi için Burak Sesli yönetmenliğinde kamera karşısına geçti. Belgrad Ormanı'nın eşsiz güzelliği ve yeşillikleri içinde iki günde çekilen klibe, 20 kişilik ekip eşlik etti. Uğur Işılak'ın 'Aklıma Düşünce' isimli albümü ve klibi, Avrupa Müzik ve Simklas markası ile tüm dijital platformlar ve müzik marketlerde yayına girdi.


Aşkım Kapışmak kimleri dinliyor?
1- Gülden Mutlu- 'Kandırmışlar Aşk Diye'
2- Iyeoka- 'Simply Falling'
3- Alec Benjamin- 'Let Me Down Slowly'
4- Mabel Matiz- 'Kör Heves'
5- Chopin- 'Nocturne op. 9 no.2'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA