Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Aleyna Tilki bu kez ‘yalan’ oldun!

Sadece çıkardığı şarkılar değil, sosyal medya ile de sıkça gündeme gelen Aleyna Tilki'nin 27 Şubat'ta çıkardığı 'Yalan' şarkısını dinleyince müzik adına açıkçası tüylerim diken diken oldu. Ne sözleri, ne de müziği tahammül edilecek gibi değil... Hiç kusura bakma Aleyna ama yaptığın iyi işlerde seni alkışlayan biri olarak bu eleştiriye hakkım var diye düşünüyorum.

HİNT MÜZİĞİ GİBİ
Şarkının ilk saniyelerini dinleyince acaba Hint müziğinden mi etkilendi diye bile düşündüm. Hele o nakaratta 'Yalaaaaan' diye 10 saniye uzattığın hali ile inanılmaz itici geldi. Hint müziği demişken ciddiyim ama öyle bile olmuş olsa onun da hakkını verememişsin ne yazık ki. Söz ve müziğe bakınca da şaşırmadım. Daha olmadan 'Ben oldum' diye diye sergilediğin bu içi boş bir özgüven seni yanlış yapmaya itmiş sanırım. Düzenlemenin Ozan Çolakoğlu olduğunu görünce de şaşırmadım değil aslında.

UYARIYORUM
Müziğin ve notaların şahı, aranjelerin sihirbazı büyük usta bu işe nasıl imza atmış onu da anlamak mümkün değil. Ama kötü bir şarkıya o sihirbaz ne yapsın ki? Uzun lafın kısası yapma, bence yine eskisi gibi en iyi bestecilerden al şarkıları, güzel güzel oku... Bu sözlerim gencecik bir müzik insanının konu ile ilgili hevesini kırmasın sakın. Amacım; doğru işler yaparken yanlış yollara sapmaması için küçük bir uyarı. Belki kimse uyarmamıştır, bu doğruları söylememiştir. Ama ben böyle güzel ve genç bir yeteneğin yanlış işlerle vakit kaybetmesini istemedim.

Taşkan'ın 'Yarası'nı bir dinleyin!
Daha önce de birçok şarkısını dinlediğim ve tanışma fırsatını da bulduğum Taşkan, yeni rap şarkısı 'Yara'yı Gamze Lüküslü ile birlikte piyasaya çıkardı. Sözü Taşkan'a, müziği Denizkan Boz'a, mix mastering'i ise usta bir isim olan Levent Üstüner'e ait parçanın tarzı rap sound ve Gamze Lüküslü ile feat uyumu gayet lezzetli olmuş. Ben playlist'ime ekledim. Meraklılarına da tavsiye ederim.

DORUKHAN TOKÖZ KİMLERİ DİNLİYOR?

SAGOPA KAJMER-CEZA
NEYİM VAR Kİ?

REYNMEN
LEILA

AZERİN
ÇIRPINIRDI KARADENİZ

EBRU GÜNDEŞ
ARAFTAYIM

TONES AND I
DANCE MONKEY

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA