Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

23 Nisan’da 7 tepeli şehirden 7 kıtaya hoş bir seda yükselecek

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100'üncü yıl coşkusuna Covid-19 bile engel olamadı. Bu coşkunun tüm dünyayı ve insanlığı da sarması için Cumhurbaşkanlığı tarafından muhteşem bir proje gerçekleştiriliyor. Müziğin kültürleri ve toplumları birleştirdiği bir gerçek. İşte bu gerçekten yola çıkarak '7 Tepenin Şehrinden 7 Kıtaya' sloganı ile düzenlenen konserde, İstanbul semalarından tüm dünyaya sevgi yayılacak.

GURUR VERİCİ
Tanıtımını ilk gördüğüm anda tüylerimi diken diken eden bu muhteşem konser projesinin tam da tüm dünyanın ihtiyacı olan bir zamanda gerçekleşmesi gurur ve mutluluk verici. 23 Nisan'da İletişim Başkanlığı'nın YouTube kanalından yayınlanacak olan konser, Yunus Emre'nin "Dünya benim rızkımdır, insanlıksa milletim" sözleriyle başlayacak.

EN ÖZEL ESERLER
Devamında birbirinden değerli sanatçılar, İstanbul'un en özel mekanlarından, en özel eserleri icra edecekler. Ludwig van Beethoven'in 9. Senfonisi'nin Franz Liszt tarafından yapılmış piyano düzenlemelerinin dünyadaki sayılı icracılarından olan piyanist İdil Biret, 'İnsanlık Senfonisi' olarak da bilinen bu ölümsüz eseri İstanbul Boğazı'nda seslendirecek. Arpist Şirin Pancaroğlu ve ses sanatçısı Bora Uymaz, Yunus Emre'nin 'Ben Yürürüm Yane Yane' ilahisini Kız Kulesi'nde icra edecek. Ayasofya'da neyzen Yavuz Akalın Segah Peşrev, Topkapı Sarayı'nda udi Murat Bağdatlı Kürdilihicazkar Longa, Galata Kulesi'nde flüt sanatçısı Elif Yurdakul Baykurt Syrinx, Dolmabahçe Sarayı'nda tanburi Özer Özel ve kemençe sanatçısı Aslıhan Özel Nihavend Saz Semai, Pierre Loti Tepesi'nde kanuni Serkan Mesut Halili Şehnaz Longa eserlerini seslendirecek. Kısacası salgınla mücadele etmekte olan birçok ülkeye tıbbi malzeme yollayarak yardım elini uzatan Cumhurbaşkanlığı, kıtaların buluştuğu İstanbul'da bu kez de kalpleri bir araya getirerek tüm dünyaya birlik ve bütünlük bilincinin önemini bir kez daha vurgulayacak.

Kadın popçularımıza Köln'den dişli rakip geliyor

Sosyal medyada bu aralar dikkatimi çeken yeni bir isim var. Adı Derya, şarkısı ise 'Tut Kolumdan'. Kim olduğunu araştırınca, kendisini ilk kez aslında Rafet El Roman ile yaptığı, 190 milyon kişinin izlediği 'Unuturum Elbet' isimli şarkıda severek dinlediğimi fark ettim. Almanya'da müzik kariyerine devam eden 22 yaşındaki Derya, sesi ve güzelliğiyle potansiyel rakiplerinden ayrılıyor. Geçtiğimiz günlerde 'Tut Kolumdan' isimli şarkısını Avrupa Müzik markasıyla müzikseverlerle buluşturdu. Slow pop/ trap tarzındaki projeleri ile gelecek dönemde ismini sıkça duyacağız. Şu an bu tarzda popüler olan kadın şarkıcılara Köln'den dişli bir rakip geliyor; benden söylemesi


JİMMY
DURMAZ KİMLERİ DİNLİYOR?


RICKY RICH
VINNER

UMUT TIMUR
VERMEDIN

RODDY RICH
THE BOX

EZHEL
FELAKET

MURDA
AYA

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA