Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Türk edebiyatinin üstadı yeni eserlere ilham olsun

Bu hafta adını Türk edebiyatına altın harfler ile kazımış büyük bir üstadı anmak istedim. Hem ölüm yıldönümü sebebi ile hem de doğum günü dolayısı ile bu hafta sosyal medyada da büyük yer buldu Necip Fazıl Kısakürek sevgisi... Şiirleri ve de tabii ki bu şiirlerden bestelere ilham olmuş sözleri ile bir kez daha analım Necip Fazıl Kısakürek'i...

Bu yıl vefatının üzerinden tam 37 yıl geçse de yeni neslin dahi yakından tanıdığı bu usta edebiyatçının akıllara kazınan birçok eseri mevcut. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu 'Canım İstanbul' şiiri gibi nice eserleri ile gönlümüzde de, aklımızda da keskin bir konumu var bu büyük şairin. Hatta hiçbir şiirini bestelensin diye yazmayan şairin bazı eserleri ölümsüz şekilde bestelendi. Bildiğim kadarıyla müzik adamı Uğur Işılak, Kısakürek'in 10 eserini besteleyip seslendirdi. Aklımda en çok yer eden ise Sakarya Türküsü'dür. Ayrıca ezgisi ile en akılda kalanlardan ikisi de 'Surda Bir Gedik Açtık' ve 'Utansın' şiirlerine Yücel Arzen'in yaptığı besteler.

Necip Fazıl Kısakürek'in manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla son altı yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle yedinci yılına giren Necip Fazıl Ödülleri organizasyonunun ise bu mirasın gelecek nesillere aktarılmasındaki büyük etkisi tartışılmaz. Umarım virüs süreci sona erer de, bu yıl da ödül töreninde hep birlikte onu ve eserlerini tekrar anma fırsatımız olur. Uzun lafın kısası bir Necip Fazıl daha gelmez bu dünyaya ama en azından yeni eserler için ondan feyz alanlar her daim var olsun sanatta.

Karantina döneminin en çalışkanı Aydilge

Birçok sanatçı ve oyuncunun evde kek ve ekmek yaptığı bu dönemde Aydilge, dokuz şarkılık 'Volume 2' adını verdiği albümü ile herkesi şaşırtmayı başardı. Kendi şarkılarının yanı sıra 'Bahçalarda Mor Meni' ve 'Uzun İnce Bir Yoldayım' isimli iki türküyü kendi yorumuyla cover'layan Aydilge, 'ev soundu' adını verdiği versiyonları için 'Kusursuzluğun değil, doğallığın peşindeydik' mesajını veriyor. Bu zor zamanların beraberce ve müzikle daha kolaylıkla atlatılabileceğine inanan şarkıcı, albümle beraber yayınlanan 'Yalnız Değilsin'in klibi için dünyanın dört bir yanında insanların karantina dönemindeki ev hallerini anlatan videoları bir araya topladı. Saint Petersburg'lü film ekibi Cottonbro tarafından çekilen videolardan oluşan klipte, Aydilge ve eşi Utku Barış Andaç da kendi ev halleriyle yer aldı. Klibi izlemenizi tavsiye ederim. Herkes kendinden bir kare yakalayabilir.

HAYRETTİN KİMLERİ DİNLİYOR?

KENAN DOĞULU
OLMAZ

TAN
DUR

BARIŞ MANÇO
UNUTMADIM SENI

SEZEN AKSU
YETİNMEYİ BİLİR MİSIN?

EBRU YAŞAR
KALMAM

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA