Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Duygulara tercüman oldu

'Hayat' adlı albümü ile bir anda müzik dünyasına bahar getiren Sibel Can'ın bu yeni çalışmasını baştan aşağı ve tabii ki defalarca dinledim. Özellikle 'En büyük Aşkım', 'Bil Diye Söylüyorum' ve 'Yalnız Beni Sev' şarkıları adeta benim de Sibel Can'dan beklediğim ve özlediğim lezzette idi. Bu üç parçayı tekrar tekrar dinledim. Sesinin ve müziğinin alt yapılarının üzerine söylenecek çok fazla söz olmasa gerek.
Ünlü şarkıcı Hadise de benim gibi düşünenlerden olmalı ki o da sosyal medyasından beğenisini gösteren paylaşımlarda bulundu. Malum son dönemlerde mutlu bir aşkın içinde Hadise...
Ve her fırsatta da kendi sosyal medyasından bunu bir şekilde ifade ediyor. Bu defa da duygularına Sibel Can'ın 'Yalnız Beni Sev' şarkısı tercüman oldu. Öyle ya Hadise 'Yalnız Beni Sev' diyeceği kadar büyük bir aşkın içinde şu günlerde... Onun bu paylaşımından sonra şarkının beğenenlerinin artmaması mümkün mü? Tabii ki değil ve öyle de oldu... Bu etkileşim sonrası Sibel Can'dan aynı şarkıya bir klip daha gelir mi dersiniz?
Aşk şarkılarını, arabesk ve damar parçaları türküleri hatta pop tarzını bile en güzel şekilde yorumlayan Sibel Can'ın albümü kadar, bu albümdeki görünümü de dikkatimi çekti açıkçası... Saçı, makyajı ve özellikle stili en az müziği kadar ilgi gördü ünlü sanatçının.
Bu konuda da başarılı ekibini (Fulya Tanyol ve Nihan Peker) tebrik etmeden geçmek istemedim.
Bir de küçük bir not:
Albüm ile ilgili tüm görsel çalışmalarda sanatçının oğlu Engincan Ural'ın emeği ve etkisi olmuş. Çok da başarılı diyebilirim. Son olarak benim müzik albüm klasiklerimin arasına giren bu çalışma için Sibel Can'ı tekrar tebrik etmek istiyorum.

CURALI BOLUZ
Bu hafta yine sanatını konuşturan bir müzik adamından bahsedeceğim size: Celo Boluz... Ustaca çaldığı curası ve içten gelen yanık sesi ile benim yüreğime dokunan bu adamın Youtube'da tüm parçalarını büyük bir haz ile dinlediğimi söylemeliyim. Geçmiş ozanların tadı var müziğinde. Dinlendiren, huzur veren ve biraz da yakıcı bir yanı var çaldığı enstrümanın. Özellikle 'Akşam Olur Karanlığa Kalırsın' ve Paul Dwyer ile yaptığı düet benim tekrar tekrar dinlediğim parçaları.

Yalana Tutulduk...

Sözü ve müziği kendisine ait bir şarkı ile çıkmış bir şarkıcı Emre Özgünsür... 'Yalana Tutulduk', keyifli bir çalışma olmuş. Adını bu şarkı ile duyunca geçmiş işlerine de bir göz atmak istedim Emre'nin... 'Daha Doğal' ve 'Sizli Bizli' diye iki şarkısına daha denk geldim. Bu son çalışmasında müzikal anlamda üzerine koymuş diyebilirim. Emre'nin Notre Dame de Paris müzikalinde rol aldığını da öğrenince müziğini yeteneği ile birleştirmiş olmasına sevindim. Yolu açık, dinleyeni bol olsun.

KALBEN KİMLERİ DİNLİYOR?

NİLİPEK
HERKESE YETECEK KADAR

BATUHAN POLAT
DÜNYANIN 1001 AKLI

GÜNEŞ ÖZGEÇ
GÜNEŞ YÜZÜM

MELIS GÜVEN
KARŞINDA

GENCO ARI
CAPRICOM

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA