Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Popülaritesi azalan Murat Dalkılıç reklam peşinde

Şarkıcı Murat Dalkılıç, Instagram'da yayınlanan 'Mert Vidinli'yle Sıkıştıran Sorular' programında bir kariyer hatasından bahsetti. Popçu, yayında 2012'de kendisine ünlü ABD'li rap'çi Snoop Dogg ile şarkı yapma fırsatı sunulduğunu ancak teklifi reddettiğini ve yıllar sonra buna pişman olduğunu söyledi. Konunun ucu biraz açık geldi bana, merak ediyorum teklif kendisine Snoop Dogg tarafından mı gelmiş? Eğer doğru ise nasıl içi boş özgüven ile bunu kabul etmemiş? İkinci sorum da neden yıllar sonra pişman olmuş?

İŞİYLE KONUŞULSUN
İşte bu noktada son dönemlerde popülaritesinin de azalmasından ötürü reklam kokusu geldi burnuma. Tabii bu benim düşüncem. Eğer okurlarım farklı düşünüyorsa onlara da saygı duyarım elbette. Bu arada hemen belirteyim; Snoop Dogg'un kendisine teklif ettiğini iddia ettiği düetin adının 'Coffee From Colombia' olduğu söylendi. Ve bildiğim kadarı ile de Dogg bu şarkıda Azerbaycanlı şarkıcı Aygün Kazımova ile düet yaptı.
Yeri gelmişken Snoop Doog'un başarılarla dolu kariyerinden bahsetmeden de olmaz... Sayısız solo albüm, dünya çapında sayısız ödüller...
Şimdi bana Dalkılıç'ı böyle bir konu üzerinden neden eleştirdiğimi sorabilirsiniz. Konu basit aslında. Şu an Murat Dalkılıç'ın 'Aman ne şahane, hadi hep beraber alkışlayalım' diyebileceğim bir şaheseri yok, doğal olarak da son dönemlerde aşkları, ilişkileri, evliliği gibi konularla gündemde. Dalkılıç hayranları bana hiç gücenmesin. O bir müzik adamı ve benim de doğal olarak müzik içerikli başarılarını beklememden daha normal bir şey olamaz. Aslında bu eleştirim, kendisine hatırlatma ve motivasyon olması açısından önemli. Sizi bilmem ama ben ondan yine zirvelere oynayacak, bizim de dilimize pelesenk olacak şarkılarla bahsetmek isterim ama pek mümkün görünmüyor.

Pırıl pırıl bir ses
Bu hafta size yeni bir keşfimden bahsedeceğim: Zeyno. Gerçek ismi Zeynep Akın. Netd müzik platformunda dinlediğim pırıl pırıl bir ses... Kendisini 'Ağla' şarkısı ile tanıdım. Sesi kadar çektiği klip de tertemiz, katıksız, sade. Araştırdım; müzik öğretmeni olduğunu öğrendim. Zaten onu dinlerken notayı iyi bildiğini anlayabilirsiniz. Şarkının sözümüziği kendisine, düzenlemesi ise Oben Akın'a ait. Ayrıca birçok isme de hem sözü, hem müziği kendisine ait olan parçalar vermiş. Kısacası, müzikte emin adımlarla ilerleyeceğini düşünüdüğüm bir isim... Yolu açık olsun.

ALİ SÜRMELİ HANGİ ŞARKILARI DİNLİYOR?

MİNNET EYLEMEM

ŞİFA İSTEMEM BALINDAN

İTIRAZIM VAR

TANRI İSTEMEZSE

RUHUMDA SİZİ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA