Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

7’den 77’ye unutmadık unutmayacağız seni Barış Abi!

Vefatının 22'nci yılında büyük usta Barış Manço'yu yine özlemle ve saygıyla yad ettik. Aradan bunca zaman geçmesine rağmen Barış Abi'mizin müziğe bıraktığı iz sanatın kalbinde capcanlı bir şekilde duruyor. Yaptığı özgün işler, kıyafetleri, şarkı sözleri asla unutulmadı ve tabii ki unutulmayacak. Taklidi mümkün olmayan bir müzik türünü sevdirdi bize Manço. 'Onun gibisi asla gelmez' denilecek kadar da emsalsiz. Ünü ülke sınırlarını aşmış bir isim. Sosyal medya, internet yokken bile onu tüm dünya tanıyordu. Müziğinin adına yakışır bir 'Barış' çizgisi vardı. Şarkılarında hep hoşgörünün altını çizdi yıllarca ve biz onu hep sevdik, sevmeye de devam edeceğiz. Hepimiz, o unutulmaz programının adı gibi sevdik onu 7'den 77'ye.

Tertemiz bir ses

Bu hafta yeni çıkan isimlerden Cihangül'ü paylaşacağım sizinle. İki hafta önce yayınlanan 'Yasaksın Bana' şarkısı DMC etiketi taşıyor. Müziğin duayen ismi Samsun Demir, her zaman genç yeteneklere imkan tanıyor ve onları sektöre kalıcı olarak kazandırıyor. Bu nedenle kendisini takdir etmek gerekir. Cihangül de sanırım bu isimlerden biri olacak. Henüz yolun başında olan bu isim, ileriki işlerinde biraz daha tarzını keskinleştirirse daha fazla dikkat çeker diye düşünüyorum. Sesi güzel, gelecek vadediyor. Ama çalışması ve çıktığı uzun yolda biraz daha yorulması lazım.

Murda-Mero çalışması rap'i canlandıracak

Yılın ilk aylarında rap dünyası yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Murda'nın Mero'yla feat yaptığı 'Gece Gündüz' adlı şarkı, henüz birkaç gün önce yayınlandı. Sevenleri zaten Murda'dan böyle bir feat bekliyordu. Yeni şarkısı ile rap dünyasında yaşanan bu hareketliliği tetikleyecek. Rap de tıpkı türküler gibidir; hayatın içinden sözler barındırır, yaşanmışlıkları anlatır. İçinden geçtiğimiz ve sosyal yaşamın etkilendiği bu zor süreçte kanımca rap'çiler için üretmek de bir nebze zor olsa gerek. Ama yine de güzel işler sektörü ayakta tutuyor. Murda da böyle dinamik bir şarkı ile sevenlerini tatmin etti. Mero ile de uyumlu bir ikili olmuşlar. Yolu açık, dinleyeni bol olsun.

GIANLUCA VACCHI KİMLERİ DİNLİYOR?

JORIS VOORN----ANTIGONNE (YOTTO EXTENDED REMIX)
SONO----KEEP CONTROL (ARTBAT REMIX)
GIANLUCA VACCHI & IR SAIS----PARA
RAUW ALEJANDRO----TATTOO
PAUL WOOLFORD DIPLO&KAREEN LOMAX----LOOKING FOR ME

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA