Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Taklit edilemeyen büyük usta Cem Karaca’yı saygıyla anıyoruz

Bu hafta yine büyük bir ustayı anmak istedim... Tarzı, tavrı ve müziği ile akıllarda büyük iz bırakmış bir usta Cem Karaca... Ölümünün üstünden 17 yıl geçti. Müziği ile olduğu kadar şarkı sözleri ile de unutulmaz bir sanatçı o... Tarihte iz bırakan üstatların bir vakit sonra taklitleri çıkar fakat Karaca'nın ne sesi, ne şarkıları, ne de özgün tarzı taklit edilebildi. Tıpkı Barış Manço gibi. Usta sanatçı, şimdilerde izlediğimiz, birbirinin benzeri popçu ve rap'çilerden öyle farklı, öyle özgün işler yaptı ki... 'Islak Islak', 'Ceviz Ağacı', 'Çok Yorgunum' gibi efsane şarkıları, benim de listemde daima vardır. Ve dinlerim ara ara bu parçaları.

Üniversitelerde tez konusu olabilecek bir Cem Karaca geçti bizim gençliğimizden. Aslında geçmedi, daha doğrusu izini bıraktı. Belki de Cem Karaca'yı, Cem Karaca yapan en önemli unsur, halen saygınlığını koruması. Başkaldırışındaki, haykırışındaki üslubu öyle naif ve ölçülüydü ki... Bu dünyadan göçüp gitmiş isimlerin hâlâ şarkılarıyla yaşıyor olması ne güzel...

Genç bir yetenek

Dijital müzik platformları yeni yıldızlar yaratmaya devam ediyor. Itunes'un en popüler isimler listesine göz attığımda; 15'inci sırada 19 yaşındaki Çağrı Kaymak'ın 'Sensiz de Severim Seni' şarkısı var. Kendisi hakkında araştırma yaptığımda 14 yaşında yaptığı amatör kayıt 'Gel' şarkısı ile 45 milyon dinlenme sayısına ulaştığını öğrendim. Yeni şarkısında da bakalım aynı başarıyı yakalayabilecek mi? Yakın takibe aldım Çağrı'yı; hep beraber göreceğiz.

Gülşah 3-0 önde başladı

Bu hafta genç bir yeteneği daha; Gülşah Kömür'ü köşeme taşımak istiyorum. İlk şarkısı 'Çok mu Zor?' ile sektöre ilk adımı attı Gülşah.
Bildiğim kadarı ile şarkı, geçtiğimiz Ocak ayında GNL&FreeZone Stüdyo etiketiyle tüm platformlarda müzikseverlerle buluştu.
Benim önceden dinleme fırsatı bulduğum şarkının bestesi, sözü ve aranjesi Onur'a (Onur Özdemir) ait. Müziğe ilk adımında Onur gibi yetenekli bir besteci ile çalışıp ayrıca Mustafa Sandal ve Tarık Sezer'den koçluk alma fırsatı bulan Gülşah, kendisi gibi sektöre yeni adım atanlardan 3-0 önde...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA