Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Enes’ten hip hop aşk şarkısı

Malum geçtiğimiz pazar Sevgililer Günü'ydü. Müzik sektörü de tabii ki sevgi, aşk dolu şarkıları yayınlamak için bu özel günde harekete geçti. 14 Şubat'ta şarkılar, klipler arka arkaya düştü sektörün ortasına. Avrupa Müzik&Hayat GbR iş birliği ile yayınlanan genç isim Enes'in 'Zararlı' isimli şarkısı da, bu furyada çıkıverdi karşıma. Bu genç yetenek daha önce kendi yaptığı şarkılarla girmiş müzik dünyasına.

Almanya kökenli olduğunu bildiğim Enes'in ilk single çalışması olan 'Zararlı'yı dinledikten sonra başa aldım ve tekrar dinledim, hiç kapatmak istemedim parçayı. Modern hip hop ritimlerini duygusal sözlerle harmanlamış genç şarkıcı... Çok da güzel olmuş, yolu açık, dinleyeni bol olsun.

ARABESK-RAP BULUŞMASI YIKILIYOR!

Rap müzikte en başarılı bulduğum isimlerden biridir Yener Çevik. Kitlesini iyi tanıyan ve müziğini adeta o kitleye dikilmiş ceket gibi sunan Yener, bu iddiasını yeni şarkısı 'Yıkıla Yıkıla' ile bir kez daha kanıtladı. Yener, arabesk ritimlerini kendi tarzının içine sırıtmadan, öyle güzel harmanlamış ki, tebrik ederim kendisini. Bu şarkıyı televizyon dizilerinde de yakında duyacağımıza eminim. Yener; rap müziğin ruhunu ve matematiğini keşfetmiş, artık onun için söyleyecek çok fazla bir söz yok. Bu arada rap'çiyi bazı meslektaşları gibi pop müzikle ilgili polemiklerin içinde de pek görmüyorum. Bu duruşu, kendi işini en iyi yapmaya odaklanmış bir rap şarkıcısı olarak halk tarafından fazlasıyla karşılık görüyor.

1 HAFTADA 1 MİLYONLUK BAŞARI

Geçtiğimiz günlerde romantik slow bir şarkı ile ara verdiği müziğe geri döndü genç şarkıcı Sevcan Dalkıran. Sesini ve tertemiz yorumunu dinleyince açıkçası üç yıl gibi uzun bir süre neden müziğe ara verdiğini merak ettim gerçekten. Zira ortalıkta o kadar duygusuz, eğitimsiz, detone şarkıcılar var ki; Sevcan gibi duru ve tertemiz bir sesin bu sektörde sürekli üretmesi ve kendini geri çekmemesi gerekir diye düşünüyorum. Şarkısı 'Kalbin Cahil' de sadece müziği ile değil sözleri ile de ona yakışmış. Noah Müzik etiketi ile çıkan şarkı, 1 haftada 1 milyon izlenmeye ulaşmış. Umarım yolu açık olur...

RADYO TURKUVAZ TOP 5

1. Sakiler - Dünyadan Uzak
2. Mustafa Ceceli&Ekin Uzunlar- Öptüm Nefesinden
3. Oğuzhan Koç- Hepsi Geçiyor
4. Zeynep Bastık- Boş Yapma
5. Buray- Senin Yüzünden

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA